Ağustos Ayında Hangi Sebze ve Meyveleri Tüketmeliyiz?

Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı, ağustos ayı meyve ve sebzelerini anlatıyor.

YAZAR: Nilay Keçeci Arpacı
30 Temmuz 2021 Cuma 15:40 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
Ağustos Ayı Meyve ve Sebzeleri

Ağustos Ayı Sebzeleri


Kabak: Diyet için en güzel sebzedir. Yüksek su oranı, içeriğindeki potasyum, fosfor kalsiyum, magnezyum gibi mineraller ve yüksek A ve C vitamini içeriği ile oldukça besleyicidir.

Salatalık: Yüksek su ve lif içeriği ile diyette tüketimi idealdir. İçerğinde A, B, C, K vitaminleri, magnezyum, bakır ve potasyum mineralleri bulunur.

Patlıcan: Antioksidan kapasitesi yüksektir. Bakır, magnezyum, C, B ve K vitaminlerini içerir. Yüksek posa içeriği ile bağırsak sağlığını destekler.

Bamya: A, C ve B kompleks vitaminleri bakımından zengindir. İçeriğindeki çözünür ve çözünmez posa ile bağırsak sağlığını ve sindirimi destekler.

Mısır: Kalsiyum, magnezyum ve potasyum açısından zengindir. Bir adet mısırı bir dilim ekmek olarak düşünerek tüketebilirsiniz.

Taze Fasulye: Yüksek lif içeriğiyle sindirimi destekler. A vitamini, Lutein, Zeaksantin ve Beta karotenden zengin içeriği ile yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir.

Kırmızı biber: Yüksek C vitamini içeriği ve içeriğindeki Beta Karoten, Kapsaisin gibi maddelerle yüksek antioksidan kapasitesine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Ağustos Ayı Meyveleri


İncir: Antioksidanlar, A, E ve K vitaminleri gibi bir çok vitamin içerir, liften zengindir. Diyette, özellikle diyabet hastaları için porsiyonu kontrollü olmalıdır.

Mürdüm eriği: Yüksek C vitamini ve lif oranıyla öne çıkar, ara öğünlerde tüketildiğinde kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.

Üzüm: Güçlü bir antioksidan olan Resveratrolü içerir. Kalsiyum, demir, fosfor, folat ve selenyum gibi mineraller açısından da zengindir. Diyette bir küçük salkım rahatlıkla tüketilebilir.

Vişne: A ve C vitaminlerinin iyi bir kaynağıdır. Fosfor, magnezyum, bakır ve kalsiyum gibi mineralleri de içerir. Diyet için en uygun meyvelerden biridir, bir porsiyonda 12-15 adet tüketilebilir.

Kayısı: Yüksek lif içeriği sayesinde bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Potasyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller ile A, C, E ve K vitaminleri açısından zengindir.

Şeftali: Lif ve potasyum bakımından zengindir. İçeriğindeki Lutein, Zeaksantin gibi maddeler sayesinde yüksek antioksidan etkisi gösterir.

Kavun: Kalsiyum, demir ve potasyum içerir. A ve C vitaminleri açısından zengindir. Bağışıklık sistemini destekler. Diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Karpuz: Yaz aylarında diyette en sevilen meyvelerden biridir. Yüksek oranda su ve lif içerir. A ve C vitaminlerinden zengin içeriğiyle bağışıklık sistemini destekler.

Dut: Riboflavin, C vitamini, demir gibi vitamin ve mineraller açısından zengindir. Karadutun ağız yaralarını tedavi edici etkisi bulunur. Şeker içeriği yüksek olduğundan diyabet hastaları kontrollü tüketmelidir.

Domates: İçeriğindeki Likopen, vitamin ve mineraller sayesinde güçlü antioksidan ve antikanser özelliğine sahiptir. Diyette her zaman rahatlıkla tüketilebilir.

Böğürtlen: A vitamini, B1, B2, B3, B6, Folat, C ve E vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içerir. Güçlü antioksidan etki gösterir.

Temmuz Ayı Meyve ve Sebzeleri

Şeker İhtiyacını Gideren Meyveler

Yaz Meyveleri ile Ferahlatan Smoothie'ler

C Vitamini Açısından Zengin Yaz Meyveleri

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

Akbank Sanat'ta Sergi: S.O.S.

1 dakika okunma süresi
Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

Mevsim Geçişlerine Özel Güzellik Sırları

6 dakika okunma süresi
"Amazon Kadınlar" Sergisi

"Amazon Kadınlar" Sergisi

1 dakika okunma süresi
İstikrarlı Zanaatkar: Sarah Burton

İstikrarlı Zanaatkar: Sarah Burton

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri