Sağlıklı beslenme trendi dünyayı kasıp kavuruyor. Bir de bir bowl çılgınlığı var her yerde. Sizde durumlar nasıl?
Dünyada genel olarak vegana karşı bir eğilim var. Çiğ beslenme akımından ben de etkileniyorum. Çiğ olanı nasıl pişmiş gibi lezzetlendirebiliriz bunun üzerine eğiliyoruz. Bowl’lar Lucca’nın vazgeçilmezi. O kadar çok çeşit var ki... Sağlıklıyız ama lezzetliyiz.
Peki, bu kadar çok yemeğin içinde siz en çok ne yiyorsunuz?
Ben ev yemeği ya da esnaf yemeği tercih ederim. Mesela bizim evde suluköfte, ıspanak tarzı yemekler pişer. Burada da her gün personel yemeğinin ne olduğunu sorarım. Bana daha sıcak gelir.
Hangi dünya mutfağı favoriniz?
Akdeniz. Özellikle İtalyan mutfağını seviyorum. Çok Asya’cı değilim mesela.
İstanbul’da en çok hangi mekanlara gidersiniz?
Da Mario, Kıyı Balık, Arnavutköy Balıkçısı ve Antochia Consept.
Her gün yeseniz bıkmayacağınız yemek nedir?
Çorba. Her gün çorba içsem bıkmam.
Yeni menüler hazırlarken neler size ilham veriyor?
Dünya trendleri, seyahatlerim ve sosyal medya. Daha doğrusu sosyal medyada sevdiğim şeflerin hesaplarını takip etmeyi seviyorum. Ve hesaplar arasında kayboluyorum.
Takip etmeyi en sevdiğiniz hesap hangisi?
@ alain_passard ve @alicelouisewaters.