ARNAVUTKÖY'ÜN EN İYİ PASTANESİ

Instagram’da karşımıza çıkan Cutie Cake Co. sayfasını o kadar beğendik ki, tatlıların izini sürdük ve kendimizi Arnavutköy’ün ara sokaklarında şirin bir butik pastanede bulduk.

31 Mayıs 2018 Perşembe 14:36 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr
Fotoğraflar: Selin SARAL

Klişe olacak ama çocukluğumdan beri mutfakla o kadar ilgiliydim ki; özellikle de tatlılarla” diyen Tuğana Okan, yıllar sonra kendi mutfağının patronu olmuş. Bu aralar Arnavutköy’ün ara sokaklarında dolaştıysanız Cutie Cake Co.’ya mutlaka rast gelmişsinizdir. Burası minicik ve bir hayli tatlı dekore edilmiş bir pastane. İçeri girip özellikle lavantalı ekler yemeden dönmeyin deriz. 

Pastacılık maceranız nasıl başladı?
Çocukken yurt içinde ve yurt dışında gittiğim mekanlardaki tatlılar çok ilgimi çekerdi ve onları fotoğraflayıp dosyalardım. Tabii, ailemin de bu duruma büyük katkısı var. Bizim ailede kutlamalar, sofralar, özel günler çok önemlidir. Hep büyük sofralar kurulur ve herkes çok özenir. Koç Üniversitesi’nde Sosyoloji okudum, ardından hem yurt içinde hem yurt dışında pastacılık üzerine eğitimler aldım. Ve Cutie Cake Co’yu kurdum.

Alametifarikanız hangi ürününüz?
Eklerlerimiz. Özellikle portakal çiçekli, matcha’lı ve lavantalı olanlar çok tercih ediliyor. Bir de milföyümüz meşhur. Özel tereyağlı ve el açması.  

İşinizle ilgili sizi en mutlu eden şey nedir?
Müşterilerin beğenilerini duymak ve emeğinin karşılığını almak. Düşünsenize yumurta, un ve daha birçok malzemeden hazırlıklar başlıyor. Önce bazı hazırlanıyor, ardından kreması, dekoru derken büyük bir emek var ve müşterimizin isteğine göre; standart değil her seferinde özel hazırlanan pastalar hazırlanıyor... Bu hem büyük keyif hem de tabii ki işin zor yanlarından biri. Her gün yeni bir tasarım ve ürün düşünmem beni çok mutlu ediyor; başka bir meslek düşünemiyorum kendi adıma. 

Tatlı dışında ürün çeşidi hazırlıyor musunuz?
Tabii ki. Aynı zamanda ‘finger food’ catering hizmeti veriyoruz. Hem sağlıklı, hem lezzetli atıştırmalıklar hazırlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi

Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi

5 dakika okunma süresi
Hande Erçel ve Barış Arduç “Aşkı Hatırla” İçin Bir Araya Geldi

Hande Erçel ve Barış Arduç “Aşkı Hatırla” İçin Bir Araya Geldi

1 dakika okunma süresi
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

7 dakika okunma süresi
Zamanın ve Mücevherin Uyumu

Zamanın ve Mücevherin Uyumu

1 dakika okunma süresi
Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

Buse Terim'in Yeni Yıl Dilekleri

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?