ARNAVUTKÖY'ÜN EN İYİ PASTANESİ

Instagram’da karşımıza çıkan Cutie Cake Co. sayfasını o kadar beğendik ki, tatlıların izini sürdük ve kendimizi Arnavutköy’ün ara sokaklarında şirin bir butik pastanede bulduk.

31 Mayıs 2018 Perşembe 14:36 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr
Fotoğraflar: Selin SARAL

Klişe olacak ama çocukluğumdan beri mutfakla o kadar ilgiliydim ki; özellikle de tatlılarla” diyen Tuğana Okan, yıllar sonra kendi mutfağının patronu olmuş. Bu aralar Arnavutköy’ün ara sokaklarında dolaştıysanız Cutie Cake Co.’ya mutlaka rast gelmişsinizdir. Burası minicik ve bir hayli tatlı dekore edilmiş bir pastane. İçeri girip özellikle lavantalı ekler yemeden dönmeyin deriz. 

Pastacılık maceranız nasıl başladı?
Çocukken yurt içinde ve yurt dışında gittiğim mekanlardaki tatlılar çok ilgimi çekerdi ve onları fotoğraflayıp dosyalardım. Tabii, ailemin de bu duruma büyük katkısı var. Bizim ailede kutlamalar, sofralar, özel günler çok önemlidir. Hep büyük sofralar kurulur ve herkes çok özenir. Koç Üniversitesi’nde Sosyoloji okudum, ardından hem yurt içinde hem yurt dışında pastacılık üzerine eğitimler aldım. Ve Cutie Cake Co’yu kurdum.

Alametifarikanız hangi ürününüz?
Eklerlerimiz. Özellikle portakal çiçekli, matcha’lı ve lavantalı olanlar çok tercih ediliyor. Bir de milföyümüz meşhur. Özel tereyağlı ve el açması.  

İşinizle ilgili sizi en mutlu eden şey nedir?
Müşterilerin beğenilerini duymak ve emeğinin karşılığını almak. Düşünsenize yumurta, un ve daha birçok malzemeden hazırlıklar başlıyor. Önce bazı hazırlanıyor, ardından kreması, dekoru derken büyük bir emek var ve müşterimizin isteğine göre; standart değil her seferinde özel hazırlanan pastalar hazırlanıyor... Bu hem büyük keyif hem de tabii ki işin zor yanlarından biri. Her gün yeni bir tasarım ve ürün düşünmem beni çok mutlu ediyor; başka bir meslek düşünemiyorum kendi adıma. 

Tatlı dışında ürün çeşidi hazırlıyor musunuz?
Tabii ki. Aynı zamanda ‘finger food’ catering hizmeti veriyoruz. Hem sağlıklı, hem lezzetli atıştırmalıklar hazırlıyoruz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

5 dakika okunma süresi
“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Back in Action” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

9 dakika okunma süresi
Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

Gökyüzünün Ritmine Göre Cilt Bakımı

7 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

37 dakika okunma süresi
2025 Oscar Adayları Açıklandı

2025 Oscar Adayları Açıklandı

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği