FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

The Missoni Family Cookbook adlı kitabın yazarı Francesco Maccapani Missoni ile yemek sanatı üzerine konuştuk.

11 Haziran 2020 Perşembe 16:15 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
FRANCESCO MACCAPANI MISSONI İLE YEMEK SOHBETİ

Nasıl bir beslenme düzenine sahipsiniz?

Sabahları uyanınca içine limon suyu damlatılmış ılık su içerim. Asla kahvaltı etmem. Birkaç saat sonra kendime içinde ananas, salatalık, zencefil vs gibi malzemelerin yer aldığı bir juice hazırlıyorum. Öğle yemekleri bizim ailede çok önemlidir. Anneannem Rosita’nın evi Missoni fabrikasına çok yakın. Dolayısıyla tüm aile öğle yemeklerinde onun evinde bir araya geliyoruz. ‘Masada neler var?’ derseniz yok yok... Bir balık, et ya da tavuk. Bir zeytinyağlı, bir etli sebze, bir makarna ya da risotto ve mutlaka tatlı. Akşamları ise Milano’ya, kendi evime dönüyorum ve genellikle kız arkadaşımın pişirdiği yemekleri yiyorum. Kendisi Brezilyalı ve harika Brezilya yemekleri pişiriyor. Benim için günün en önemli yemeği, akşam yemeğidir. Çünkü akşamları gerçekten çok yemek yerim.

Tatlılarla aranız nasıl?

Tatlılara bayılırım. En çok da çikolatalı olanlara. Ah bir de dondurmalara! Özellikle sorbelere... Kız arkadaşımla yemeğe gittiğimizde hem kendime tatlı söylerim, hem de kız arkadaşımı ortaya da bir tatlı söylememiz gerektiği konusunda ikna ederim. Ve ortadaki tatlıyı da tek başıma yerim!

Yemek yaparken nasıl bir stiliniz vardır?

Deneyselimdir. Farklı malzemeleri ve yağları birbirine karıştırmayı ve yeni tatlar ortaya çıkartmayı çok severim.

İyi bir yemek pişirmenin sırrı nedir?

Mevsiminde toplanmış taze sebze ve meyveler. İtalyan mutfağının sırrı, iyi bir zeytinyağı, sarımsak, domates ve fesleğen bence.

Sizi en çok ne heyecanlandırır?

Güzel kurulmuş bir büfe. Kocaman bir tabak makarna beni heyecanlandırmaz ama azar azar bir sürü lezzetli yemek kalbimin çarpmasına neden olur.

Hayatınızı renklendiren en büyük lüksünüz nedir?

Köpeğim Johnny. Kendisi bir İngiliz bulldog’u. Benimle Amerika’ya bile geldi. Anneannem hayattaki en büyük lüksün, bahçende bulunan bir tavuk kümesi olduğunu söyler. Anneme göre ise en büyük lüks komşunun bahçesinde yer alan tavuk kümesidir! Bizim ailenin lüksü, bahçemizde yer alan tavuk kümesleri sanırım. Kendi bahçende, kendi sebze ve meyveni yetiştirmek kadar büyük bir lüks olabilir mi?

 

EN ÇOK OKUNANLAR

İLHAM ROTASI: KOPENHAG MODA HAFTASI
İLHAM ROTASI: KOPENHAG MODA HAFTASI

İLHAM ROTASI: KOPENHAG MODA HAFTASI

1 dakika okunma süresi
BODRUM'DA ZİYARET ETTİKLERİMİZ
BODRUM'DA ZİYARET ETTİKLERİMİZ

BODRUM'DA ZİYARET ETTİKLERİMİZ

1 dakika okunma süresi
BODRUM'DA DR. JUCHHEIM DAVETİ
BODRUM'DA DR. JUCHHEIM DAVETİ

BODRUM'DA DR. JUCHHEIM DAVETİ

1 dakika okunma süresi
GELECEĞE YAKIN BAKIŞ: BİLİM-KURGU FİLMLERİ
GELECEĞE YAKIN BAKIŞ: BİLİM-KURGU FİLMLERİ

GELECEĞE YAKIN BAKIŞ: BİLİM-KURGU FİLMLERİ

1 dakika okunma süresi
SANATIN KALBİ BODRUM’DA ATIYOR
SANATIN KALBİ BODRUM’DA ATIYOR

SANATIN KALBİ BODRUM’DA ATIYOR

1 dakika okunma süresi
BODRUM’DA BÜYÜK BULUŞMA
BODRUM’DA BÜYÜK BULUŞMA

BODRUM’DA BÜYÜK BULUŞMA

1 dakika okunma süresi
SOSYAL MEDYA VE İLİŞKİLER
SOSYAL MEDYA VE İLİŞKİLER

SOSYAL MEDYA VE İLİŞKİLER

8 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH
GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

GURME ŞENLİĞİ: SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

Melda Yüzbaşıoğlu
HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET
HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

HEYECANLI İŞ BİRLİĞİ: PARK ŞAMDAN & SUNSET

Melda Yüzbaşıoğlu
ZULA'DA HAMBURGER MOLASI
ZULA'DA HAMBURGER MOLASI

ZULA'DA HAMBURGER MOLASI

Melda Yüzbaşıoğlu
BAYRAM TATLISI: KAYISILI FIRIN MUHALLEBİ
BAYRAM TATLISI: KAYISILI FIRIN MUHALLEBİ

BAYRAM TATLISI: KAYISILI FIRIN MUHALLEBİ

Melda Yüzbaşıoğlu