Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında hizmet veren Anadolu Yakası’nın lezzet noktası “OUZO Roof Restaurant” yenilenen menüsü ve sınırsız eğlencesi eşliğinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.
Şef Mehmet Yalçınkaya’nın yorum lezzetleri
Akdeniz kıyılarının, Ege’nin ve Yunan Adaları’nın özgün lezzetleri Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel ve OUZO Roof Restaurant'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağında yeniden yorumlandı. OUZO yenilenen menüsünde başlangıç olarak Konya’dan getirtilen Obruk Peyniri, Ege Denizi’nden getirtilen midyelerle hazırlanan Midye Pilaki, ve sadece Kalamış’ta tadına bakabileceğiniz Firik ve Manca sunuluyor.
Ana menüde ise 7 çeşit otla zenginleştirilen “Ege otlarıyla karides”, sadece Santorini Adası’nda tadılabilecek “fava üzerinde ahtapot”, biberiye, fesleğen, tarhanayla mayalanmış, zeytintiği baharatla tatlandırılan ev yapımı ekmekler, geleneksel tekniklerle tatlandırılmış “sakızlı ahtapot”, confi tekniğiyle pişirilmiş yerel ördek, arıtılmış deniz suyuyla yapılmış çorbalar ve daha birçok lezzetin tadına bakmak mümkün. OUZO’nun tatlı menüsünde ise dikkat çeken lezzetlerin başında lavantalı muhallebi ve bal & tarçınla tatlandırılarak viski enjekte edilen keçiboynuzu mousse geliyor. Ödüllü şef tüm sunumlarını ise özel olarak hazırlattığı, el yapımı taş tabaklarda yapıyor.
Haftanın 4 Günü Anadolu Yakasında Eşsiz Eğlence
OUZO Roof Restaurant sadece lezzetleriyle değil eğlencesiyle de misafirlerini Ege kıyılarına renkli bir serüvene çıkartıyor. Sahne şovları ile izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatan Grek müzisyen YORGO Cuma ve Cumartesi akşamları Atina’dan İstanbul’a uzanan bir köprü görevi üstlenmeyi sürdürüyor.