ŞEHRİN EN YENİLERİ

Michelle Brasserie, Raphael ve Limon Köyiçi... İsimlerine yeni aşina olduğumuz ve bundan sonra sıkça duyacağımız İstanbul’un en yeni üç mekanını keşfettik.

ABONE OL
2 Şubat 2018 Cuma 14:47 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
ŞEHRİN EN YENİLERİ

Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar: Pınar GEDİKÖZER

1. Durak: Michelle Brasserie

Nerede? Vadistanbul.

Mutfak: Dünya mutfağı.

Konsepti: Sabahtan akşama günün her anını geçirebileceğiniz bir mekan.

Michelle Brasserie’nin ortağı ve işletmecisi Ercan Gümüşkaya, “İnsanların gündelik hayatlarında, uğrak mekanı olabilecek bir konsept yaratmaya karar verdik. Bundaki en büyük etken ise her AVM’de neredeyse tamamına yakın, aynı tarz yerler olması oldu. Bu algıyı kırmak için yola çıktık ve insanların daha güzel dekorasyonda, konforlu şekilde oturmalarını sağlamak istedik” diyor ve ekliyor, “Ayrıca daha sağlıklı ve daha lezzetli yemekleri de hemen hemen aynı fiyata güler yüzlü servis etmekti öncelikli amacımız. İlk şubemizi de Vadistanbul’da açmaya karar verdik. Burada şu an çok yeni olmamıza rağmen gelen yorumlardan, amacımıza ulaştığımızı görmek bizi çok mutlu etti. Fransız esintili, çok şık ve konforlu bir mekan oldu.”

 

2. Durak: Raphael

Nerede? Nişantaşı.

Mutfak: Dünya mutfağı.

Konsept: Günün her saatinde uğrayabileceğiniz bir adres.

Raphael’in marka İletişim Müdürü Nil Özdemir, “Burası adını tüm inanışlar için çok önem taşıyan dört baş melekten biri olan ve şifa, barış, huzur getiren melek olarak bilinen Raphael’in yanı sıra Rönesans döneminin ünlü ressam ve mimarlarından Raphael’den alıyor” diyor ve ekliyor, “Mekanın motto’su, konforlu ve sıcak bir atmosfer, lezzetli yemek, güzel insanlar ve güzel müzik.” Menüden denemeniz gereken lezzetler: Osso Buco, Porçini Mantarlı Ispanaklı Levrek, Safranlı Risotto, Beyaz Çikolatalı Profiterol ve Karamelize Elmalı Cheesecake.

3. Durak: Limon Köyiçi

Nerede? Nişantaşı.

Mutfak: Türk ve İtalyan mutfağı karışımı.

Konsepti: Eğlenceli bir akşam için ideal.

Mekanın ortağı ve işletmecisi Serkan Koca, “Burası Alaçatı Köyiçi’ndeki Limon’un İstanbul’daki yeni şubesi. Limon da malum adını Alaçatı’daki mekanın bahçesindeki limon ağacından alıyor” diyor. Koca, “Limon Köyiçi’ni Türkiye geneline yaymayı hedefliyoruz” diye ekliyor. Dekorasyonu: Mekan, Alaçatı’daki Limon’a sadık kalınarak dekore edilmiş. Mimar Murat Özalp, Alaçatı ruhunu başarılı bir şekilde İstanbul’a uyarlamış. Menüden denemeniz gerekenler: Kokoreç Bruchetta, Etli Pazlı Dolması, Limonlu Mereng Tatlısı.

EN ÇOK OKUNANLAR

ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete
ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete

ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete

1 dakika okunma süresi
Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu
Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu

Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu

4 dakika okunma süresi
Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları
Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

9 dakika okunma süresi
Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları
Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

5 dakika okunma süresi
İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi
İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi

İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?