LA PATISSERIE LUNE'DEN PASTA HİKAYESİ

Teşvikiye’deki La Patisserie Lune’den içeriye adım attığınız andan itibaren kendinizi bir anda Paris’te bir cafe’de sanmanız olası.

ABONE OL
21 Haziran 2018 Perşembe 12:17 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
LA PATISSERIE LUNE'DEN PASTA HİKAYESİ

Lara Mutlu - [email protected]
Fotoğraflar: Emre Karataşoğlu

Sheraton’da mutfak stajım esnasında pastaneye aşık oldum ve pastacı olmaya karar verdim” diyen Hilal Özdek’in dört sene önce açtığı La Patisserie Lune adlı pastanesinden içeri girer girmez kendinizi Paris’in ara sokaklarında bir cafe’ye girmiş gibi hissediyorsunuz. Mekanı ve şefi daha yakından tanımaya karar verdik.

Nasıl bir eğitim aldınız?
Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra Doors grubuyla çalışıp daha sonrasında kendi iş yerimi İstanbul’da açmaya karar verdim. 

Bu işle ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
Hayatta yapmayı en çok sevdiğim hobimi iş haline dönüştürmek beni sekiz senedir işe giderken hala motive ediyor ve heyecanlandırıyor. Misafirlerimin yarattığım lezzetleri tattıklarında gözlerindeki parlama ve ses tonlarındaki mutluluk benim için günü kurtaran tek şey.

La Patisserie Lune adı nereden geliyor?
Mekan ismini benim adımdan alıyor. Fransız pastanesi olduğu için ismini de bu dilde ‘ay pastanesi’ olarak aldı.

Mekanınızın en önemli özelliği nedir?
Mekanımın benim için en önemli özelliği, misafirlerimin geldiklerinde kendilerini Fransa ya da Viyana’daki cafe’lerde gibi hissetmeleri. Çalan müzikler, renkli porselen fincanlar, altın varaklı büyük aynalar... Dört yıldır tüm samimiyetleriyle nerdeyse haftanın altı günü gelen misafirlerim var.

Buraya gelenlerin mutlaka denemesi gereken lezzetler neler? 
Ürünlerin hepsi günlük ve taze olarak çıkıyor. Buraya gelenlerin denemesi gereken en popüler ürünüm makaronlar ve dacquoise. Bu iki ürün glutensiz ve bademden yapılıyor. Özellikle düğün ve nişanlar için en çok tercih edilen ürünlerim. 

Size en çok ne ilham veriyor?
Aşk! Duygularımla üreten biriyim. 

Mekanınızın dekorasyonunu kim yaptı? Dekorasyonu yaparken nelere dikkat ettiniz?
Ablam Bahar Tokcan, iç mimar. Bana nasıl bir yer istiyorsun dediğinde; romantik bir yandan eğlenceli, heyecanlandıran, misafirlerin oturunca kalkmak istemedikleri samimi ve Avrupai bir yer demiştim. Tam olarak da böyle oldu.

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Hande Erçel'in Paris Moda Haftası Çıkarması
Hande Erçel'in Paris Moda Haftası Çıkarması

Hande Erçel'in Paris Moda Haftası Çıkarması

2 dakika okunma süresi
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

16 dakika okunma süresi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

22 dakika okunma süresi
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek
Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

2 dakika okunma süresi
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild