ALEM OSCAR'IN MUTFAĞINDA!

90 Oscar ödülleri Wolfgang Puck’ın hazırladığı menü ile yine ses getirdi! Diğer senelerden farklı olarak bu yıl ekibe ilk defa bir Türk bir şef katıldı. Spago Istanbul’un Executive şefi Cihan Kıpçak bu sene başlangıç menüsü için üç Türk yemeği hazırladı.

ABONE OL
7 Mart 2018 Çarşamba 11:24 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi
ALEM OSCAR'IN MUTFAĞINDA!

 

Röportaj: İlker TOPDEMİR

Geçtiğimiz pazar günü düzenlenen Oscar Töreni hazırlıkları son hız devam ederken Wolfgang Puck ile Oscar mutfağında bir araya geldim. Tören sonrasında düzenlenen ve 1500 kişinin davetli olduğu Governor’s Ball için çok büyük bir ekip, büyük özveriyle çalıştı. 850 çalışanın servis yaptığı yemeğe Puck’ın senior şeflerinin de katkısı büyük oldu. 24 senedir Oscar yemeklerini yapan Wolfgang Puck (WP Catering), her sene daha da heyecanlı olduğunu dile getirdi. 60 çeşit ana yemek, 100’den fazla başlangıç çeşidinin yanında, tatlıları ve altın kaplı Oscar çikolatalarını yapan Kamel Guechida ve takımı, üç binin üzerinde özel yapım çikolatalı Oscar heykelcikleri, yedi bin küçük Oscar çikolatası ve 27 çeşit tatlı ve vegan tatlılar dahil adeta sanat eserleri yarattılar. 300 kişinin görev aldığı mutfakta kuşkusuz en heyecanlı isim olan Wolfgang Puck, tek tek tüm ekiple ilgilendi. 

Wolfgang PUCK, Cihan KIPÇAK, İlker TOPDEMİR

İlk defa bir Türk şefin katılımıyla Oscar‘a Türk yemekleri de girdi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Cihan bizim için önemli bir şef! Türkiye’yi çok seviyorum. Bence İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Yazları genellikle Göcek ve Bodrum’da olmayı seviyorum. Türk mutfağının lezzetleri ve baharatlarını inanılmaz buluyorum ve bunları Cihan sayesinde Hollywood yıldızları da tatma fırsatı yakaladı.

Adana kebap ile Kaliforniya takosunu kombine eden Wolfgang Puck, konukların tek parçalık yiyecekleri sevdiği ve kolay yendiği için böyle bir kombinasyon yaptığını söylüyor.

Hollywood yıldızları arasında en kaprisli ya da menü dışında yemek isteyen biri var mı?
Herkes benim yemeklerimi yediği için çok mutlu. Çünkü neredeyse herkesin damak tadına uygun yemek var. 100'ün üzerinde paylaşımlık, 60 ana yemek ve balık, tavuk, et varken, vejeteryan olduğu için kapris yapmaya kimsenin fırsatı olmuyor.

Türkiye’ye özel bir mesajınız var mı?
Türkleri çok seviyorum! Spago İstanbul açıldığından beri kendimi size daha yakın hissediyorum. Ayrıca Cihan çok iyi bir şef! Herkesi Oscar sonrası Spago İstanbul’a davet ediyorum.

Gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?
1500 kişiye yemek yapmak benim için artık çok kolay ama kendimi zorlayarak daha da butik menüler çıkarabilirim. Ayrıca Mısır Çarşısı’ndaki baharatları biraz daha yemeklerimde kullanmayı düşünüyorum.

Cihan KIPÇAK, Wolfgang PUCK, Yiğit MİRZAOĞLUCihan KIPÇAK, Wolfgang PUCK, Yiğit MİRZAOĞLU

OSCAR'DA BİR TÜRK ŞEF!
Cihan Kıpçak’ı İstanbul’da ve Alaçatı’da açtığı mekanlarla birçoğumuz tanıyoruz. İstanbul Spago Executive Şef’i Kıpçak’ın Türkiye’de, hatta şu sıralar Orta Doğu’da verdiği danışmanlıklarla yiyecek içecek sektörüne katkısı yadsınamaz. Kıpçak, Governor’s Ball için başlangıç menüsünü hazırladı. Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümününden mezun olduktan sonra İsviçre’ye giden Cihan Kıpçak burada Joel Robuchon, Guy Savoy ve Alain Ducasse’ın restoranlarını yönetmiş olan Stephane Montmayeur ve Laval Alain’ın mutfağında deneyim kazandı. Kıpçak, gerek Türk ve yabancı basının ve de yeme içme severlerinin ilgisinden, gerekse aldığı prestijli ödüllerle de başarısını gözler önüne seriyor.

Wolfgang Puck'a 24. kez Oscar'a özel hazırladığı ekipte Türk şefler eşlik etti.

Oscar’da olmak sizin için nasıl bir duygu?
Tabii ki heyecan verici. Enteresan bir şekilde kendimi burada buldum. Müthiş bir duygu. Hazırlık aşaması bile keyifliydi. Bu ekibe dahil olmak inanılmaz keyifli. 

Seneye Oscar’a katılırsanız aklınızda nasıl yemekler neler var?
Yaprak sarma, Tokat fıstık sarma ya da irmik helvası ve mücver olabilir. Lakerda da aklımdaki yemeklerden. Burada düşündüğünüz gibi her ürünü servis edemiyorsunuz. Tek atımlık olması gerekiyor. Tasarım kıyafetler giyiyorlar ve Wolfgang dökülüp yapışacak şeyler olmasını tercih etmiyor. Bu da her şeyi sınırlıyor. Türk mutfağında da o yüzden Adana taco, içli köfte gibi lezzetlerin boyutlarını küçülterek revizyona gitmek zorunda kaldık. Sonuçta yemek yapmak da, bunu gerçekten güzel sunmak da bir ekip işi. Önümüzdeki sene de buradayız!

EN ÇOK OKUNANLAR

Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları
Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

9 dakika okunma süresi
İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi
İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi

İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi

1 dakika okunma süresi
Eyfel'den Montmartre'a: Paris'in En Büyüleyici Köşeleri
Eyfel'den Montmartre'a: Paris'in En Büyüleyici Köşeleri

Eyfel'den Montmartre'a: Paris'in En Büyüleyici Köşeleri

12 dakika okunma süresi
ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete
ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete

ALEM Talks Podcast: Rezzan Benardete

1 dakika okunma süresi
Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu
Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu

Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu

4 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı
Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da
Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da