Malzemeler:
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaynatma kabında karıştırın. Orta ateşte ısıtın. Sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Karışım kaynama noktasına gelip de süt taşacak gibi olunca altını kapatın. Baharatlı sütünüz hazır.
Malzemeler:
Yapılışı:
Havuçları, rendeleyip suyunu sıktıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ince bir şekilde yayın. 140 derece fırında ara ara karıştırarak kurumasını sağlayın.
Kuruttuğunuz havuçları kuru üzümlerle ve 1/2 su bardağı kadar ceviz içi ile birlikte blender'dan geçirin. Yumurtaları mikser yardımıyla yüksek devirde çırpın.
Tüm malzemeleri birleştirerek güzelce karıştırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20x20 cm'lik fırın kabına karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Afiyet olsun.