Yağlı tohumlar içerdikleri yağ miktarı açısından taze sebze, meyve ve kuru baklagillere göre yüksek kalori içerirler. Ancak az miktarları hem doyurucudur hem de bir ara öğünde zayıflama ya da dengeli bir diyette yenilmesi gereken kalori miktarını karşılar. Burada önemli olan sadece miktar. Aşağıdaki tabloda tüm bilinen yağlı tohumların kalori değerlerini hesapladım. Beslenme planınızda hangisine gönül rahatlığı ile yer vereceğinize siz karar verebilirsiniz.
Yağlı Tohum | Kalori Miktarları (Bir Avuç) |
Taze Ceviz | 162 Kalori |
Fındık | 188 Kalori |
Badem | 142 Kalori |
Yer Fıstığı | 225 Kalori |
Antep Fıstığı | 170 Kalori |
Çam Fıstığı | 115 Kalori |
Susam | 140 Kalori |
Kabak Çekirdeği | 170 Kalori |
Ayçekirdeği | 120 Kalori |
Hindistan Cevizi | 90 Kalori |
Kaju | 170 Kalori |
Keten Tohumu | 165 Kalori |
Pikan Cevizi | 210 Kalori |
Kırmızı Ceviz | 185 Kalori |
Chia Tohumu | 145 Kalori |
Makadamiya Fındığı | 215 Kalori |
Brezilya Fındığı | 195 Kalori |