Son zamanlarda kinoayı çılgınca sevenler her gün artıyor diyebilirim. Kinoanın bu kadar popüler olmasının temel sebebi de yüksek bitkisel protein içermesi ve glütensiz olması. Aslında tadı da gerçekten çok güzel. Ülkemizde kinoa yaygınlaşmaya başlasa da tadına bir türlü alışamayanlar için ona benzer geleneksel bir lezzetimiz daha var. Kuru baklagillerden nohut kinoanın tek yerine geçebilecek yiyecek.
Nohut hem glüten içermez hem de kinoaya göre daha az karbonhidrat daha fazla bitkisel protein içerir. Besinsel içeriği değerlendirecek olursak; yarım kase kinoa 20 gram karbonhidrat, 2.5 gram diyet lifi ve 4 gram protein içerirken nohut 17 gram karbonhidrat, 5 gram diyet lifi ve 5 gram protein içeriyor. Kinoada ve nohutta benzer miktarda vitamin, mineral ve antioksidan var. Bu nedenle kinoa bulamıyorum diyorsanız kaygılanacak bir durum söz konusu değil. Evinizde salatalarınıza nohutu ekleyebilir, sebze ve beyaz etlerin yanında haşlayıp baharatlarla harmanlayarak servis edebilirsiniz.