Akşam cam gibi havada tarihi yarımada ve deniz eşliğinde gün batımını yakalamak harika bir duygu. Menüde yok yok. Yemeğe Fine Dine özel tarhana çorbası ile başlayın ve size önerim soğuk başlangıçlardan ortaya 3 favori önerimi isteyin. Fava, buharda pişirilmiş kimyon zeytinyağı ile lezzetlendirilmiş ahtapot ve humus hem sağlıklı hem de doymuş yağı sıfır seçimler olacaktır. Salatalardan baharatlarla zenginleştirilmiş maş fasulyesini de ortaya isteyin. Sıcak başlangıçlardan patlıcanlı börek en farklı seçim olacağını söylemeliyim. Ben ana yemek olarak tarçın ve kuru kayısı ile servis edilen “Topkapı Tavuğu”nu denedim. Kırmızı et tüketmediğim için bu seçimimde çok şanslı hissettim kendimi.
Tat, lezzet uyumu ve yemeğin içindeki malzemelerin damak zevkine göre ayarı muhteşemdi. Misafirlerimden biri safran soslu deniz levreğini, diğeri Osmanlı usulü ıspanak ve taze yoğurt ile servis edilen taze makarna olan Piruhi, bir başkası da kuzu şiş yedi. Hepsi lezzetin olağan üstü kalitede olduğunu söyledi. Yemek sonrası her zaman size önerdiğim gibi biz de ortaya taze mevsim meyvelerinden söyledik ve Türk kahvesi eşliğinde manzarayla beraber sohbetimizi de koyulaştırdık. Zevk aldığımız ve yeni keşfettiğimiz Fine Dine restoranda umarım sizler de aynı zevki ve lezzeti alırsınız.
Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ