Sezen GÜNGÖR - [email protected]
Birçok yönü ile yükselen trend olan beyaz çay, hem seçilen yaprakları ve işlenme şekli hem de sağlığa faydaları ile diğer tüm çaylardan ayrışıyor.
Dünyada gençlik aşısı olarak adlandırılan, orijinali Çin’e dayanan beyaz çayın faydaları saymakla bitmiyor. Beyaz çayın sağlıklı olmasının asıl nedeni ise üretiminde kullanılan teknik. Yeşil çaya oranla içerdiği daha fazla kateşin maddesi ve dolayısıyla daha antioksidan olma özelliği ile sağlıklı içecekler grubu arasında yerini alan beyaz çay; yapılan araştırmalara göre içeriğindeki etmenler ile kanser oluşumunu engellemeden elastin maddesinin yıkımını önleyerek cildi sıkılaştırmaya, yoğun kateşin miktarı ile zayıflamadan kötü kolestrolü düşürmeye, dişlerde plak ve çürük oluşumunu önlemeden kemiklerin güçlenmesine kadar birçok fayda sağlıyor.
190 yılı aşkın çay uzmanlarından Ronnefeldt’in %100 organik beyaz çayları Pai Mu Tan ve Chinese Spring ise en çok talep edilenler arasında.
Uzmanlar tarafından günde en az 2 bardak içilmesi önerilen beyaz çay, siyah ve yeşil çaylara nazaran daha hafif bir aromaya sahip ve içimi çok daha yumuşak. Bahar aylarının hemen başından henüz açmamış çay tomurcuklarının tek tek elle toplanarak ve başka hiçbir işlem görmeden direkt güneş alan açık bir alanda kurutularak elde edilen beyaz çay, kısıtlı hasat günleri ve nadir bulunması sebebi ile Türkiye’de yüksek fiyatlardan satışa sunulmuştu.
Ronnefeldt beyaz çaylar…
PAI MU TAN
Beyaz Çin çayı. Son derece taze ve tatlı aroması, yetiştiği tarlalardan gelen hafif taze baharat notlarıyla canlı parlak, sarı-turuncu bir dem veriyor.
CHINESE SPRING
Yüksek kalite Pai Mu Tan beyaz çayı Çin’de üretiliyor. Çarkıfelek meyvesi (passion fruit) ile harmanlanan içerisinde ebegümeci çiçeği ve aynısafa çiçeği bulunduran yumuşak aromalı Pai Mu Tan tüm duyulara sesleniyor.