Son dönemde adına sıkça rastladığımız kombucha'yı bir bilene sorduk.

Son dönemde adına sıkça rastladığımız kombucha'yı bir bilene sorduk.

ABONE OL
2 Nisan 2020 Perşembe 16:38 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
YENİ KEŞİF: KOMBUCHA

Altı yıl önce kendi sağlığı için evde fermente ederek içmeye başladığı kombucha’yı bugün Kombucha 2200 adlı bir marka haline getiren Esra Özcan, bilmeyenler için kombucha’yı tüm yönleriyle anlattı.

Kombucha nedir?

Fermente edilmiş; soğuk içilen; hafif asitli; kendinden gazlı; probiyotik; yararlı enzim ve aminoasitler içeren sağlıklı bir içecek alternatifi. En basit tarifiyle hafif bir çay sirkesi denilebilir. Kaynaklar kombucha mantarının Uzak Doğu kökenli olduğunu ve dünyada 2200 yıldır varlığının bilindiğini söylüyor.

Kombucha 2200’ün içeriği?

Ürünlerin içeriğinde çay, su, şeker pancarı şekeri ve kombucha kültürü bulunuyor. 2200 markasının tüm aromaları gerçek çiçek, baharat ya da meyve ve sebzelerin soğuk sıkımları ile yapılıyor. Şu anda altı aromamız var. Sade, yasemin, lavanta, ananas-hibiskus, zencefil ve zerdeçal-chili-karabiber.

Kombucha'nın bağışıklığa nasıl bir etkisi var?

Bağışıklık sistemi ve daha birçok vücut içi mekanizma için sağlıklı bağırsak florası çok önemli. Sağlıklı bir bağırsak florasının olmazsa olmazı ise probiyotikler. Probiyotik dediğimiz şey de; bağırsak duvarlarında yaşayan, çoğu laktik asit bakterileri grubundan olan, beslenme yoluyla yeterli miktarda alındığında kişinin sağlığını olumlu yönde etkileyen canlı mikroorganizmalar. Probiyotiklerin bağırsak florasının dengesini sağlayıp zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını engelleme, bazı mineral ve vitaminlerin biyo yararlanımını artırma ve bağırsak geçirgenliğini düzenleme gibi pek çok işlevi bulunuyor. Vücudumuzda probiyotiklerin yararlarının görülebilmesi için bu mikroorganizmaları içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi gerekir. Doğal yoldan probiyotik almamızı sağlayacak gıdaların başlıcaları: Kombucha, sirke, yoğurt, kefir, boza ve tarhana gibi fermente edilerek oluşmuş besinler.

Nasıl içelim?

Tüm probiyotik gıdalar aç karnına tavsiye ediliyor. Ancak biz kombucha’yı yemek sırasında dahi gün boyu ne zaman istersek o zaman içiyoruz.

Etiketler: a, b, c

EN ÇOK OKUNANLAR

5 MART 2025
5 MART 2025

5 MART 2025

1 dakika okunma süresi
TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman
TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

36 dakika okunma süresi
Bali Seyahati İçin Bilmeniz Gereken Her Şey
Bali Seyahati İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

Bali Seyahati İçin Bilmeniz Gereken Her Şey

13 dakika okunma süresi
Louis Vuitton Makyaj Koleksiyonuyla Güzellik Dünyasına Adım Attı
Louis Vuitton Makyaj Koleksiyonuyla Güzellik Dünyasına Adım Attı

Louis Vuitton Makyaj Koleksiyonuyla Güzellik Dünyasına Adım Attı

3 dakika okunma süresi
Boğaz'da "Sanat Sohbetleri"
Boğaz'da "Sanat Sohbetleri"

Boğaz'da "Sanat Sohbetleri"

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları