Krema Malzemeleri:
100 gram çiğ kaju (geceden ıslatılmış)
100 gram Hindistan cevizi kreması
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
1.5 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı sıkılmış misket limonu
½ avuç yaban mersini
Taban Malzemeleri:
4 adet hurma (suda bekletilmiş)
100 gram çiğ badem
1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Krema malzemelerini, yaban mersini hariç, mutfak robotunda krema haline gelene kadar çekin. Silikon kalıpların dibine birer çorba kaşığı dolusu kremadan dökün. Kalan kremaya yaban mersinini ekleyip çekin. Kalıpların üzerlerine paylaştırıp 1 saat buzlukta dondurun. Taban malzemelerini de robotta un ufak ettikten sonra kalıpların üzerine yayın ve en az 2 saat kadar buzlukta dondurun. Son olarak servis ederken ters çevirin ve kalıptan ayırın.
Krema Malzemeleri:
1 litre süt
2 çay bardağı şeker
6 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilin
200 ml krema
Sos Malzemeleri:
5-6 adet çilek
10 adet karadut
½ çay bardağı toz şeker
¾ çay bardağı su
Hazırlanışı:
Tüm krema malzemelerini bir tencereye alın. Orta ateşte fokurdamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sonrasında dolapta bekletin. Sosu için tüm malzemeleri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın ve blender'dan geçirip koyulaşana kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Kuplarınıza 1 parmak kadar boşluk bırakarak kremadan koyun. Soğuyan kremanızın üzerine meyveli sostan eşit bir şekilde koyun. 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
1 su bardağı un
120 gram tereyağı
1.5 su bardağı şeker
1 litre süt
2 parça damla sakızı
Sos Malzemeleri:
½ adet limon
1 kase vişne
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı:
Un, yağ, şeker ve sütü bir tencereye alıp karıştırın. Damla sakızını bir havanda dövün ve muhallebiye ekleyin. Muhallebi koyulaşana kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin ve servis kuplarına paylaştırın. Sonrasında sos için; sıktığınız limon ve vişneyi tencereye alın. Nişasta ve şekeri ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Kupların üzerine paylaştırın.