Feriye Palace
Executive Şef Aydın Demir yönetiminde, Türk ve Osmanlı mutfağından örnekleri Ramazan menüsünde de sunuyor. Geleneksel ot çorbası, tarçınla lezzetlendirilmiş terbiyeli kuzu gerdan çorbası, etli yaprak sarma, Hünkar Beğendili kebap, kuzu tandır ve defneli levrek külbastısı özel hazırlanan lezzetlerden birkaçı. İftar menüsünün fiyatı ise 195 TL.
Rezervasyon: 0538 483 20 21
http://www.feriye.com
Five O’Clock Kitchen
Kavacık’ta 2000m2’lik bir alana kurulan Five O’Clock Kitchen, Ramazan menüsünde . Saray usulü badem çorbasından kavurmalı katmer böreğine, Antep usulü zeytinyağlı dolmalardan güveçte İspir fasulyesine kadar dolu dolu farklı başlangıçların yanı sıra, ana yemek çeşitleri olarak da Enginarlı Hünkar Beğendi, Yaprak Bonfileli Buğday Risotto, Tırnak Pideli Kilis Tava Kebabı, Kuzu Tandırlık Firik Pilavı gibi tatlara yer veriyor. Burada kişi başı fiyatı 129 TL.
Rezervasyon: 0216 485 45 00
http://www.fiveoclock.com.tr
Hilton İstanbul Bosphorus
Hilton İstanbul Bosphorus, Bosphorus Terrace Restaurant’ın İstanbul manzarası eşliğinde sunulan açık büfe iftar yemeği ve hem Boğaz hem bahçe manzaralı Veranda Terrace’da servis ettiği iftar set menüsü, ayrı ayrı lezzetler sunuyor. Burada 0 - 6 yaş arası çocuklar ücretsiz, 6-12 yaş arası çocuklar ise yüzde 50 indirim avantajından faydalanabiliyor. İkisinin de kişi başı fiyatı 145 TL.
Rezervasyon: 0212 315 60 00
hiltonhonors.com
The Galliard Brasserie
Vadistanbul’da bulunan The Galliard Brasserie’nin Ramazan Ayı’na özel menüsünde, İftariyelik lezzetler adı altında, peynir ve zeytin çeşitleri, pastırma, karışık kızartma tabağı, otlu börek, bal kaymak, organik çilek reçeli ve hurma gibi lezzetler sunulurken, günün çorbası ile başlayıp devamında cezbedici kokusu eşliğinde çıtır mantı, etli pazı dolma, tadını damaklarda bırakacak olan zeytinyağlı taze fasulye ile devam eden iftar menüsü de oldukça zengin. Üç iftar menüsünün fiyato 95-100-105 TL olarak değişiyor.
Rezervasyon: 444 0 233
www.thegalliard.com
Aila
Fairmont Quasar İstanbul’un bahçe katında yer alan Aila, Ramazan ayı boyunca özel iftar menüsü sunuyor. Paylaşımlık tabaklarda servis edilen yemeklere Klasik Türk müzikleri eşlik ediyor. Ramazan menüsü kişi başı fiyatı ise 185 TL.
Rezervasyon: 0212 403 85 00
www.ailaistanbul.com
Lacivert
Lacivert’in iftar menüsünün öne çıkan lezzetleri arasında Mengen köy peyniri, isli Çerkez peyniri, çeçil peyniri, Ezine beyaz peyniri, füme dana kaburga et, Kayseri kuş gözü pastırması, manda kaymağı, Sivas Eğriçimen süzme balı, Medine hurma, zeytin çeşitleri ve Ege usulü kabak çiçeği dolması yer alıyor. Burada kişi başı fiyatı ise 185 TL.
Rezervasyon: 0216 413 37 53
www.lacivertrestaurant.com
Spago
İki Michelin yıldızlı Wolfgang Puck’ın Türkiye’deki ikonik restoranı Spago İstanbul, Executive Şef Cihan Kıpçak ve ekibinin hazırladığı iftar menüsünde mercimek çorbasının ardından, domates soslu ev yapımı makarna, bezelye püresi eşliğinde servis edilen çıtır somon ve fırında ağır pişmiş dana yanağı sunuyor.
Rezervasyon: 0212 368 08 08
www.stregis.com
Wyndham Grand Kalamış
Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel, ‘Kalamış’ta Bir Başka Ramazan’ mottosuyla özel bir menu hazırladı. Remina Restaurant’ta fasıl eşliğinde kömürde pişen et dönerli açık büfe yer alıyor. Otel, Executive Chef Mehmet Yalçınkaya’nın Ramazan’a özel hazırladığı Beykoz, Beylerbeyi, Salacak ve Açık Büfe menü seçenekleri sunuyor. Iftar programının fiyatları ise 110 TL’den başlıyor.
Rezervasyon: 0216 400 00 66
www.wyndhamgrandkalamis.com
Seaspice
Ramazan boyunca günün çorbası ve iftariye tabağı ile başlangıç yapan Watergarden AVM’de bulunan Seaspice, zeytinyağlı sevenler için zeytinyağlı çalı fasulye, zeytinyağlı yaprak sarma, ana yemek olaraksa kuzu tandır veya levrek çupra ızgara seçenekleri sunuyor.
Rezervasyon: 0216 515 3434
www.seaspiceistanbul.com