Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Kuşkonmazlar, peynirle bir araya gelerek hem lezzetli hem de uzun süre tok tutan bir öğüne dönüşüyor.

YAZAR: Büke Şedele
ABONE OL
13 Nisan 2021 Salı 13:41 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları

Fırında Peynirli Kuşkonmaz Çıtırları


Malzemeler:

  1. 15-20 adet kuşkonmaz (İnce gövdeli olanları tercih edin)
  2. 2 yumurta
  3. 1 su bardağı galeta unu
  4. 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
  5. 1 tatlı kaşığı toz paprika
  6. Tuz ve karabiber
  7. 3 tepeleme yemek kaşığı rendelenmiş sert peynir (gravyer, eski kaşar, Divle obruk vb)
  8. Üzerine gezdirmek için zeytinyağı

Yapılışı:

Fırını 180 dereceye kurun. Kuşkonmazlarınızın alt yarısını meyve soyacağı ile soyarak varsa kılçıklı kısımlarını ayıklayın, kafalarının olduğu üst kısma dokunmayın. Kırmamaya özen gösterin.

Kaynar tuzlu suda 2-3 dakika haşlayıp buzlu suya atın ve hem pişme işlemini durdurun, hem yeşil renklerini korusunlar.

Soğumaya bırakın; bu sırada bir kapta yumurtaları çırpın, bir başka kapta da kuru malzemeleri bir araya getirin, rendelenmiş peyniri de kuru karışıma ekleyin.

Kuşkonmazları önce yumurtaya batırın, fazla sıvısını süzüp kuru karışıma iyice bulayın ve üzerine kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Fazla kaplanmazsa ikinci kez sıvı ve kuru karışıma bulayın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirip fırına verin, 15-17 dakika kızarıp çıtırlaşana dek pişirin.


Afiyet olsun.

Vegan Granola

Avokado ve Bezelyeli Ezme

EN ÇOK OKUNANLAR

Zendaya'nın Kusursuz Görünen Saçlarının Sırrı
Zendaya'nın Kusursuz Görünen Saçlarının Sırrı

Zendaya'nın Kusursuz Görünen Saçlarının Sırrı

3 dakika okunma süresi
Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu
Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

Lara Kurdoğlu: Hayatı Anlama Yolculuğu

10 dakika okunma süresi
İstanbul'un Yeni Gurme Durağı: Limoré
İstanbul'un Yeni Gurme Durağı: Limoré

İstanbul'un Yeni Gurme Durağı: Limoré

1 dakika okunma süresi
ALEM Talks Podcast: Pelin Karahan
ALEM Talks Podcast: Pelin Karahan

ALEM Talks Podcast: Pelin Karahan

1 dakika okunma süresi
Sabancı Vakfı 9. Kısa Film Yarışması Sonuçlandı
Sabancı Vakfı 9. Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Sabancı Vakfı 9. Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Patlak Fasulye Salatası Tarifi
Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Patlak Fasulye Salatası Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi
Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Vegan Chai Tea Latte Cheesecake Tarifi

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi
Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Sote Sebzeli Fırın Patates Püresi Tarifi

Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi
Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Vegan Çekirdekli Kraker Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi
Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Karamelize Muzlu Porridge Tarifi

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?
Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri
Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Diyet Bozmayan Tatlı Alternatifleri

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi
Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Bademli ve Fıstıklı Vegan Ay Kurabiyesi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi
Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Pirinç Patlaklı Çilekli Çikolata Bar Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi
Vegan Mercimek Krep Tarifi

Vegan Mercimek Krep Tarifi

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler
Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Türkiye'nin En Başarılı Şeflerinden Yılbaşına Özel Tarifler

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi
Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi

Vegan Zencefilli Yılbaşı Pastası Tarifi