6 adet orta boy havuç (bu tarifte hem klasik hem de siyah havuç kullanıldı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yemek kaşığı toz sarımsak
1 yemek kaşığı tatlı paprika
2 yemek kaşığı besin mayası (Vegan değilseniz herhangi bir sert peyniri rendeleyerek kullanabilirsiniz)
2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Çeşnilemek için:
Tuz-karabiber
Üzerine gezdirmek için:
Zeytinyağı
Yapılışı:
Fırınınızı 180 derece ısıtın.
Havuçlarınızın kabuklarını soyup uzunluğu yaklaşık 10 cm olacak şekilde bölün, daha sonra ortadan ikiye kesip her yarımı da üçe bölün.
Havuçlarınız ince kalemler halinde olacak. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber ile çeşnileyerek yumuşamaları için 15 dakika fırına verin.
Sürenin sonunda havuçları fırından alıp biraz ılımaya bırakın. Fırını kapatmayın, ikinci bir pişirme daha yapacağız.
Bu sırada pane harcını hazırlayın. Galeta unu, toz sarımsak, tatlı paprika ve besin mayasını, tuz ve karabiber ile karıştırma kabında bir araya getirin.
Havuçlarınızı pane harcıyla iyice kaplayın.
Fırın kağıdı serilmiş tepsiye alın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip yaklaşık 20 dakika daha, renkleri karamelize olup çıtırlaşana dek fırına verin.