Ahtapotları sirke ve tuzda 1 saat kaynatıp daha sonra ince bir streç filme sıkı sıkı sarıp buzluğa koyun. Pancarları iyice haşlayıp soğuduktan sonra ince dilimler halinde kesin. 3-4 saat buzlukta beklettiğiniz ahtapotları donmuş haldeyken ince dilimler halinde kesip pancarların üzerine yerleştirin. Üzerine maydanozları doğrayıp limon suyu ve sızma zeytinyağı ile servis edebilirsiniz.
Tencereye balık suyunu koyun içine çok ufak doğranmış kereviz havuç patates sarmısak ilave edin soğanı bütün olarak koyun sebzeleri 20 dakika haşlayın, daha sonra soğanı içinden alın ve balık etlerini ufaltarak ilave edin. Sebze ve balıklar birlikte 10 dakika daha haşlandıktan sonra tuz ve biber ilave edin… Ateşin altını kapatın çok ince doğranmış maydanozları ekleyin. Balık çorbasını bir tatlı kasığı çiğ krema ekleyerek de servis yapabilirsiniz.
Enginarları zar gibi incecik kıyın ve limonlu suda bırakın. Rokaları da iyice yıkayıp süzün, tabağa önce roka yapraklarını daha sonra doğranmış enginarları ve aynı şekilde ince kesilmiş tulum peynirini ekleyin. Üzerine üç dakika yanmaz tavada pembeleştirdiğiniz fıstıkları ilave edin ve sosunu ekleyerek servis yapın.
Deniz börülcelerini 15 dakika kaynar suda tuz ile haşlayın. Süzgece alın. Ortalarındaki kılcıklarını ayıklayın. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. Aralarına yarım cm kalınlığında kesilmiş lakerdaları dizin. Üzerine limon suyu ve pul biber gezdirerek servis yapın.
Semizotlarını iyice yıkayıp kalın saplarını ayıklayın. Ayrı bir tencere de 1 çay bardağı yeşil mercimeği 30 dakika haşlayın ve süzün. Mercimekler hafifçe soğuduktan sonra semizotlarıyla birlikte harmanlayın. Üzerine hazırlamış olduğunuz salatanın sosunu ilave edin. Ortasına süzme yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz. Bu salatada yoğurdu servis yaparken salata ile karıştırın.