Malzemeler:
100 gr küp küp doğanmış ızgara tavukgöğsü
2 yemek kaşığı siyah veya beyaz pirinç
2 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
½ adet ince dilimlenmiş avokado
2 yaprak dilimlenmiş marul
1 adet köz biber
1 kaşık yoğurt
Hazırlanışı:
Orta yüksek ısıda bir ızgarayı, ızgara tavasını veya tavayı önceden ısıtın. Tavuğu ekleyin ve her iki tarafta veya pişene kadar 5-6 dakika pişirin. Haşlanmış tavukları lokma büyüklüğünde doğrayın. Pirinci geniş bir kaba koyun; kişniş, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip haşlayın. Haşladığınız pirinçleri tabağın tabanına alın ve üzerine marulları, küp küp doğradığınız köz biberi, Meksika fasulyesi, avokado ve dilimlediğiniz tavukları ekleyin. Üzerine biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve yoğurdu ilave edin.
Malzemeler:
50 gr mantar
3 yemek kaşığı beyaz peynir
2 yemek kaşığı siyah veya beyaz pirinç
2 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
½ adet ince dilimlenmiş avokado
1 kaşık yoğurt
3-4 dal maydanoz
Hazırlanışı:
Mantarları 4-5 dakika tavada kızartın. Kızarttığınız mantarlara beyaz peynirinizi ekleyip ısıtabilirsiniz. Pirincinizi 10 dakika haşlayın. Haşladığınız pirinçleri tabağın tabanına alın ve üzerine meksika fasulyesi, avokado, mantar ve beyaz peyniri ekleyip üzerine maydanozları doğrayıp, karıştırdığınız yoğurdu ekleyin. Bowl üzerine biraz tuz ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edin.
AFİYET OLSUN!