Keten Tohumlu ve Yulaflı Bar
Malzemeler:
Yapılışı:
Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli atıştırmalık barları için ilk olarak chia tohumu ve suyu karıştırarak bir kenarda bekletin. Diğer yandan olgun muzları iyice ezin ve zeytinyağı, vanilya ve akçaağaç şurubu ile karıştırın. Beklettiğiniz chia tohumlarını da mutfak robotunda öğüttükten sonra muz karışımına ilave edin. Bir kapta yulaf, ceviz içi, kuru üzüm, rendelenmiş Hindistan cevizi, öğütülmüş keten tohumu, susam, haşhaş, yardımıyla karıştırarak birbirine yedirin. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz bir fırın kabına karışımı düz bir şekilde yayın. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Kakaolu Yulaf Topları
Malzemeler:
Yapılışı:
İlk olarak hurmaları çok kuruysa yumuşatın. Ardından bir kasenin içerisine hurma ve sıcak suyu koyun. Yaklaşık 6-7 dakika beklettikten sonra suyun içinden çıkarın. Artık yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Sıra geldi kayısılara. Kayısıları ufak parçalar haline getirin ve hurma, muz, süt ve kayısıları rondodan geçirin. Rondonun içerisine yulaf kepeği, tarçın ve kakao ilave ederek birkaç kez daha çekin. En son fındıkları da ekleyerek bir kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımdan ufak parçalar alarak yuvarlayın. Hepsini bitirdikten sonra bir tabağa aktarıp buzdolabında soğumaya bırakın. Harika atıştırmalıklarınız hazır. Gün içinde ara öğünlerinizde, kahvenizin yanında tüketebilirsiniz.
Meyveli Kinoa
Malzemeler:
Hazırlanışı:
İlk olarak kinoayı bir tencereye aktarın ve su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar kinoayı haşlayın. Haşladığınız kinoayı, soğuk süt ile karıştırdıktan sonra servis kaselerinize paylaştırın. Mangoyu, dilediğiniz şekilde dilimleyin. Yaban mersinleri ile birlikte sütlü kinoa karışımınıza ekleyip, buzdolabında bekletip, gün içerisinde dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Yoğurtlu Bar
Malzemeler:
Yapılışı:
İlk olarak yoğurt ve balı karıştırın. Ardından pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine bu karışımı yayın. Üzerine kırmızı meyveler, yulaf ve antep fıstığını da ilave edip beş saat kadar dondurucu da bekletin. Dondurucudan çıkarttıktan sonra dilimleyip kısa sürede tüketebilirsiniz.
Fırınlanmış Nohut
Malzemeler:
Yapılışı:
Haşlanmış nohutların kabuklarını ayrın. Bir kaba aktarıp üzerine zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuzu ilave edip iyice harmanlayın. Karışımı yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-30 dakik kadar pişirin. Kapaklı bir kavanozda saklayıp dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.