Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı'nın hazırladığı bu özel tarif ile hem formunuzu koruyabilir hem de damak zevkinizden ödün vermeden sağlıklı bir öğün geçirebilirsiniz. Kabak düşük kalorili yapısıyla sindirimi desteklerken vücudun su dengesini korumaya yardımcı olur. Patlıcan ise yüksek lif içeriği sayesinde uzun süre tok tutarak dengeli bir beslenme sunar. Dengeli ve besleyici içeriği sayesinde vücudunuza ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlarken, lezzetiyle de sofranıza keyif katacak. Pratik hazırlanışıyla zaman kazandıran bu tarif, sağlıklı beslenmeyi hayatınıza kolayca entegre etmenize yardımcı olacak.
1 orta boy kabak
1 orta boy patlıcan
2 yemek kaşığı glütensiz un
1 orta boy yumurta
Az galeta unu veya glütensiz ekmek
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1. Kabak ve patlıcanları dilimleyip kâğıt havlu yardımıyla suyunu alın.
2. Suyunu aldığınız patlıcan ve kabakları bir kaba alarak biraz tuz ekleyip karıştırın.
3. Kabak ve patlıcan dilimlerini sırayla glütensiz un, yumurta ve glütensiz galeta ununa batırın.
4. Tepsiye dizdiğiniz sebzeleri 180 dereceye ayarladığınız airfryerda 18-20 dakika kadar pişirin.
5. Pişen sebze kıtırlarının yanında baharatlı yoğurt ile servis edin
Afiyet olsun! Daha fazla sağlıklı tarif için buraya tıklayabilirsiniz.