Bazen sık gittiğiniz şehirlerde bile farkına varmadığınız ama yanı başınızda duran bu mekanları bulunca da herkes gelsin ve görsün diye paylaşmak istiyorsunuz. Bu hafta bunlardan birini bu hafta sizlerle tanıştırmak istiyorum. Aşina Marin restoran. Nerede mi? Mersin’e yaklaşık 45 dakika uzaklıkta Limonlu içinde bulunan Marina’da yer alan denize sıfır süper bir balıkçı. Benim de yazlığımın dibi. Keşfettiğim günden beri deniz ürünlerinin ızgara servis edildiği, sağlıklı mezelerin onlarca çeşidinin olduğu ve mavi-beyaz masalarla yazı hissettiren mimarisi ile Aşina Marin akşam yemeklerimizin de vazgeçilmezi oldu diyebilirim.
Sahibi Mehmet Kuşkıran Bey'in neredeyse birçok işletme sahibinde olmayan misafirleri ile sürekli ilgilenmesinin gelen herkesi büyülediğini de söylemeliyim. Limonlu marina teknelerinizi kolayca yanaştırabileceğiniz alt yapısı yüksek bir servise sahip. Mersin’e iner ve tekne kiralarsanız eşsiz koylarda denizin keyfini çıkardıktan sonra Aşina Marin’de akşam yemeğinizi yiyebileceğiniz gibi Adana’ya indiyseniz alandan kiralayacağınız araba ile önce Çeşmeli’ye kadar otoban ve sonrasında ise Limonlu’ya geçerek ulaşabilirsiniz. Aşina Marin’de yer büyük olsa da akşam gideceğiniz zaman rezervasyon yaptırmakta fayda var. Çünkü 19:00’dan itibaren gün batımı ile restoran iğne atsanız yere düşmeyecek kadar dolu oluyor. Yemeklere gelince önerilerim şöyle olacak. Mutlaka ortaya cevizli domates salatasından isteyin.
Gavurdağı tadında ama bol taze kekikli bu salata tatmaya değer. Ben balıkçıya gittiğimde ince kıyım roka, domates ve üzerine konulan Ezine peyniri ile salata mutlaka isterim Ve Aşina Marin bunu harika yapıyor diyebilirim. Mezelerden süzme yoğurtlu semizotu, haydari, tahin salatası tarator, közlenmiş patlıcan salatası, humus ve közlenmiş biber isteyin. Meze tabaklarındaki porsiyonların 4 kişiye uygun olduğunu hatırlatmalıyım. Ara sıcaklarda ise tek geçeceğim deniz ürünleri spagettiyi paylaşın derim. Mersin deyince lagos ünlüdür, lagos şiş ya da Mehmet Bey'in soslu ızgara deniz levreği ana yemeğiniz olsun. Ben defne yaprağında lagos şiş tercih ettim. Yeğenim ise soslu deniz levreğine bayıldı. Taze meyve tabağı ve Türk kahvesi ile sonlandırdığımız yemek sonrasında evimize geçtik. Ben Kurban Bayramı’nda yine Aşina Marin’de olacağım. Sizler de Mersin’e herhangi bir nedenle seyahat ederseniz Mehmet Bey’in bu özel lezzet mekanına mutlaka uğrayınız.