Yılbaşı Kurabiyeleri

Yeni yıl ruhunu yansıtan, baharatlı yılbaşı kurabiye tarifi.

YAZAR: Zeynep Dinç
23 Aralık 2020 Çarşamba 16:46 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi

İskandinav Tarzı Baharatlı Yılbaşı Kurabiyeleri


(2 tepsi kurabiye)

Malzemeler:


  1. 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  2. 125 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
  3. 2/3 bardak esmer şeker
  4. 1/2 bardak üzüm veya dut pekmezi
  5. 3 bardak un
  6. 1 çay kaşığı karbonat
  7. 1/4 çay kaşığı tuz
  8. 2 çay kaşığı toz zerdeçal
  9. 1 çay kaşığı toz tarçın
  10. 1/4 çay kaşığı yenibahar (isteğe göre)
  11. 1/4 çay kaşığı muskat rendesi (isteğe göre)
  12. 1/4 çay kaşığı toz karanfil (isteğe göre)
  13. (Bardak ölçüsü: 200 ml)


Üzeri için öneriler:


Glazür, marmelat, eritilmiş çikolata, boncuk şekerler, taze biberiye veya elenmiş pudra şekeri


Yapılışı:


  1. Geniş bir kasede tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Baharatları, unu ve karbonatı ekleyin. Hamur spatulası ile katlaya katlaya hamuru ele gelir duruma getirin. Elde toparlayarak streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.
  2. Dolaptan çıkarıp hamuru ikiye bölün. İki parçayı da unlanmış tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında açın. İstediğiniz kalıplarla kurabiyeler kesin. Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsilerine kurabiyeleri dizip önceden ısıtılmış 175 C’lik fırında 12 - 15 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince (5 - 10 dakika sonra) tepsiden alın. Üzerlerini istediğiniz şekilde kaplayıp süsleyin. Kaplamalar kuruyunca hediye kutularına yerleştirin. Yeni yıl ruhunu sevdiklerinizle paylaşın.


Süsleme Önerileri:


  1. * Eritilmiş çikolata ile çizgiler yapabilirsiniz.
  2. * Pratik bir glazür (3 yemek kaşığı pudra şekeri ve yarım limon suyu ile) hazırlayarak üzerini kaplayabilir, şekerler yapıştırabilirsiniz.
  3. * Şekil keserken bazı kurabiyelerin ortalarına küçük kalıplarla boşluklar çıkarabilirsiniz. Böylece kurabiyelerin aralarına marmelat sürerek sandviç gibi kapatabilirsiniz. Jöle kıvamında bir marmelat seçerseniz bunu kurabiyelerin üzerine glazür gibi de sürebilirsiniz.


Yılbaşı Akşamı için Sağlıklı Atıştırmalıklar

Yılbaşı Sofralarınızı Lezzetlendirecek Tatlı Tarifleri

Yılbaşı Menünüze Eşlik Edecek Tarifler

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

Miray Beşli Çapa ile Sanat ve Hayatın Ritimleri

28 dakika okunma süresi
Napoli Kraliçesi'nin Mirası

Napoli Kraliçesi'nin Mirası

3 dakika okunma süresi
2026 Yol Haritası

2026 Yol Haritası

11 dakika okunma süresi
070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

070 Shake, Stili ve Müzikal Evrimiyle Dior'a Yeni Bir Soluk Getiriyor

2 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

2026 Michelin Guide Türkiye: Yıldızlarla Devam Eden ve Yeni Yüzlerle Zenginleşen Sahne

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Dünyadan Kahve Kültürleri: Fincandan Dünyaya Açılan Yolculuk

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Türkiye Gastronomisinde Yeni Dönem: Kapadokya Michelin Rehberi'nde

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Gault&Millau Türkiye 2026 Gastronomi Rehberi Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü

Mutfağın Sürdürülebilir Yüzü