Vegan Burrito Tarifi

Vegan ve vejetaryen yemeklerin favori protein kaynaklarından tofu ile hazırlayabileceğiniz vegan burrito tarifi.

YAZAR: Nesrin Kısacık
8 Kasım 2022 Salı 09:56 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Vegan beslenmede en önemli konulardan biri, beslenme rutininde mutlaka protein oranı yüksek gıdaların bulunması. Soya fasülyesinden elde edilen sütten, sütün kestirilmesiyle peynir üretimine benzer şekilde üretilen tofu, protein oranı yüksek ve pek çok faydalı içeriğe sahip bir gıda. Soyaya dair olumlu olumsuz pek çok görüş olsa da tofu, vegan ve vejetaryen beslenmesinde Türkiye'de ve dünyada önemli bir yere sahip. Tofuyu soslayıp pişirerek, kızartarak, haşlayarak tüketebilirisiniz. Tofunun soslanarak kullanılabileceği en güzel tariflerden biri de vegan burrito.

Vegan Burrito

Malzemeler:

100gr tofu

2 yemek kaşığı siyah pirinç veya beyaz pirinç

2 yemek kaşığı haşlanmış Meksika fasulyesi veya siyah fasulye

Yarım avokado

1 adet kırmızı kapya biber

4-5 yaprak yeşillik

1 adet büyük boy veya 2 adet küçük boy lavaş

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Toz zerdeçal

Kimyon

Kişniş

Sarımsak tozu

Kırmızı toz biber

Tuz

Hazırlanışı:

1.Tofuyu küp küp doğrayıp, önceden ısıtıp yağı eklediğiniz tavaya alıp karıştırın. Baharatların tamamını ekleyip, 2-3 dakika kavurun ve ocaktan alın.

2. Pirinci tuzlu suda haşlayıp süzün. Evde hazır pilavınız varsa iki kaşık ondan kullanabilirsiniz.

3. Fasulyeyi konserve kullanıyorsanız direkt yıkayıp, kurulayıp kullanabilirsiniz. Kuru kullanacaksanız bir gün önceden sirkeli suda bekletip, ertesi gün de haşlayarak burrito için hazır hale getirebilirsiniz.

3. Lavaşı serip önce tofuyu ekleyin. Ardından pirinç ve siyah fasulyeyi paralel şekilde dizin, üzerine yeşillikleri ve ince dilimleyip, limon suyu ve tuzla tatlandırdığınız avokadoları ekleyin.

4. Burritoyu sarmak için önce alt taraftan lavaşı kaldırıp malzemelerin üzerini kapatın, sonra yanları dolma sarar gibi içe doğru kıvırın. En son üst kısma yuvarlayarak burritoyu hazırlayın. İster dürüm gibi ister ikiye bölerek tüketebilirsiniz. Yanına kırmızı soğanlı domates salatası veya guacamole güzel gider. Seviyorsanız vegan mayonezi de sos olarak kullanabilirsiniz.


Pratik Vegan Suşi Tarifi

Vegan Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Tahinli Vegan Granola Tarifi

EN ÇOK OKUNANLAR

Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

Moda Dünyasında Oyuncu Değişiklikleri

6 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

Sonbaharın Yeni Trendi: Yeşil

1 dakika okunma süresi
Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Göz Altı Kapatıcıları Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild