Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, sağlıklı ve tok tutan nohut tarifi paylaşıyor.
4 Mayıs 2020 Pazartesi 16:33 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Haşlanmış Nohut İle Yemek Tarifi
Pırasalı Ekşi Nohut Nasıl Yapılır?
MALZEMELER:
1. 1 su bardağı nohut (Bir gece suda bekletilmiş) 2. 5 dal pırasa (İnce ince doğranmış) 3.1 adet soğan 4.2 diş sarımsak 5. 2 adet limon kabuğu 6.2 adet limon suyu 7.1 çay kaşığı tuz 8. 1 çay kaşığı kimyon 9.1/2 çay kaşığı kişniş 10.4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sağlıklı ve Tok Tutan Nohut Tarifi Nasıl Yapılır?
Tencereye doğranmış pırasa, soğan ve zeytinyağını koyup yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra nohut, baharat, limon suyu ve kabuğunu ekleyin.
Üzerine üç bardak su (Tercihe bağlı olarak; sebze ya da ilikli kemik suyu da kullanabilirsiniz) boşaltın.
İlk beş dakika yüksek, ardından kısık ateşte bir saat pişirin.
Toprak çömleğiniz veya döküm tencereniz varsa 200 derecede bir buçuk saat pişirebilirsiniz.