Kıbrıs Adası'nın liman kenti Girne'de görkemli Osmanlı kültürünü, konforunu ve ihtişamını ziya-retçilerine sunan modern bir saray; The Savoy Ottoman Palace… Mimarisiyle göz dolduran otel-de Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağının seçkin lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuluyor.

Kıbrıs Adası'nın liman kenti Girne'de görkemli Osmanlı kültürünü, konforunu ve ihtişamını ziya-retçilerine sunan modern bir saray; The Savoy Ottoman Palace… Mimarisiyle göz dolduran otel-de Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağının seçkin lezzetleri misafirlerin beğenisine sunuluyor.

27 Ocak 2016 Çarşamba 18:26 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul fethini ardından 1460 yılında başlanan ve 1478 yılında yapımı tamamlanan Topkapı Saray’ında mutfak 8 ayrı bölümden olu-şurdu ve tüm saray yemekleri itinayla hazırlanırdı. Aynı özen ve aynı lezzet günümüzde görkemli mimarisi ve Osmanlı zevki ile tasarlanan The Savoy Ottoman Palace’ın Sarayburnu Restora-nı’nda da lezzet severlerin beğenisine sunuluyor.

Sabah kahvaltılarda “siyah havyar” tüketmeyi tercih eden Fatih Sultan Mehmet’in deniz mahsul-leri tutkusundan ilham alan The Savoy Ottoman Palace’ın deneyimli Executive Chef Barbaros Alta, Sarayburnu Restoran için özel bir menü hazırladı. Executive Chef bu özel menüde ara sıcak olarak taze ançüez ve Kıbrıs’ın özel peyniri hellim ile servis edilen “Dil Balığı Tütsüleme” ve taze baharatlarla terbiyelinmiş “Jumbo Karides Izgara” lezzetlerini tercih etti. Akdeniz'in lezzeti ile ünlü balığı Lagos ise şefin menüsünde doğal ürünler kullanarak buğulama olarak yerini alıyor.

Gecenin lezzetleri Osmanlı Saraylarının olmazsa olmazı baklava ile son buluyor. Kayıtlara göre ilk kez Fatih Sultan Mehmet döneminde Topkapı Sarayı’nda yapılan baklava o günden günümüze vazgeçilmez tatlarımız arasında yerini alıyor. Şef gecenin finalini iri çekim kırık fıstıklı sarma ve kaymaklı katmer sunumuyla yapıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?