Neden Kefir Tüketmeliyiz? Kefirle Hazırlanabilecek Pratik Tarifler Neler?

Bağışıklığı güçlendirmesinden, kemik sağlığını desteklemesine kadar vücuda sayısız faydası bulunan kefirle hazırlanabilecek birbirinden lezzetli iki tarif.

YAZAR: Gamze Altınay
31 Mart 2021 Çarşamba 17:44 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi
Neden Kefir Tüketmeliyiz?

Kefir inek sütü veya keçi sütünden üretilen ve faydaları saymakla bitmeyen fermente bir içecek. Günümüzde artık bitkisel kaynaklı sütlerden de elde ediliyor. Sütten elde edilen kefir, sütün bileşiminde bulunan tüm besin öğelerini ve fermantasyonla oluşan sağlığa faydalı diğer bileşenleri içerdiği ve sindirimi de kolay olduğu için oldukça besleyici bir özelliğe sahip. Ayrıca kefir ve yoğurt gibi fermente süt gıdalarındaki laktik asit bakterileri laktozu laktik aside dönüştürüyor. Bu nedenle bu gıdaların laktozu sütten çok daha düşük miktara sahip.

Neden Kefir Tüketmeliyiz?


  1. Besleyici özelliği çok yüksektir.
  2. Sindirim sistemi sağlığını düzenlemeye yardımcı olur.
  3. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.
  4. Kolesterol düzeylerini düzenlemeye yardımcı olur.
  5. Bağışıklık sistemine destek olur.
  6. Kemik sağlığına destek olur.


Meyveli Kefir Smoothie


Malzemeler:

  1. 1 bardak sade kefir
  2. 1 porsiyon meyve
  3. 1 tatlı kaşığı bal
  4. 1 çay kaşığı Hindistan cevizi
  5. 3 adet badem

Yapılışı:

Blender'dan geçirip, soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Kefirli İmmün Smoothie

Malzemeler:

  1. 1/4 demet maydanoz
  2. 1 adet limonun suyu
  3. 1 miktar fesleğen
  4. 1 çay kaşığı toz zencefil
  5. 1 su bardağı kefir

Yapılışı:

Tüm malzemeleri blender'dan geçirip tüketebilirsiniz.

Sağlıklı 7 Gece Atıştırmalığı

Chia Tohumu ile Hazırlanan 3 Pratik Tarif

Altın Süt Nedir?

EN ÇOK OKUNANLAR

“And Just Like That” 3. Sezonuyla 29 Mayıs'ta Max'te!

“And Just Like That” 3. Sezonuyla 29 Mayıs'ta Max'te!

1 dakika okunma süresi
Sakıp Sabancı'nın Mirası 20. Yılında "Araştırma Ödülleri" ile Yaşatıldı

Sakıp Sabancı'nın Mirası 20. Yılında "Araştırma Ödülleri" ile Yaşatıldı

1 dakika okunma süresi
16 NİSAN 2025

16 NİSAN 2025

1 dakika okunma süresi
The White Lotus'un Parlayan Yıldızı: Aimée Lou Wood

The White Lotus'un Parlayan Yıldızı: Aimée Lou Wood

10 dakika okunma süresi
Bahar Enerjisi

Bahar Enerjisi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar