Kuşkonmaz: Kuşkonmaz, özellikle A ve C vitaminiyle, selenyum, ayrıca beta karoten bakımından zengin olduğu için de antioksidan özelliğe sahiptir. Kuşkonmazdaki saponinin de bir antioksidandır. Bu sayede hücrelerimizi oksidatif strese (yaşlanma) ve inflamasyona karşı korur. Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olması sayesinde bağırsak sistemine de oldukça faydalı bir bitkidir. Kuşkonmaz protein açısından zengin fakat kalori ve karbonhidrat bakımından düşük alkalin bir besindir. Aynı zamanda potasyum, folat, A, C, K ve B vitamini kompleksi açısından mükemmel bir kaynaktır. Diyet lifleri içeren kuşkonmaz niasin, fosfor ve çok düşük sodyum açısından da zengindir.
Bakla: Demir açısından zengin olan bakla, kandaki demir seviyesini artırır. Tansiyonu düşürür: Yüksek tansiyonu düşüren bakla kalbi korur. Kolesterolün düşmanıdır, kan damarlarını korur. Bakla, içerdiği vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve lif dolayısıyla böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlayarak, var olan kumların atılmasını kolaylaştırır. Kabızlık ve hemoroit gibi rahatsızlıkları önler.
Pırasa: içeriğinde E, C, A, K, B3, B5 ve B9 gibi çeşitli vitaminleri barındırır. Potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor ve sodyum gibi mineraller açısından da önemli bir kaynak ve doğal bir antioksidandır.
Pazı: Yemeklerle beraber tüketilmesi hazmı kolaylaştırır. Pazı, diyabeti önlemede ve kan şekeri düzeyini dengelemede önemli etkisi bulunan yeşil yapraklı sebzelerdendir. Yüksek antioksidan özelliği ile beraber antikanser etkisi de vardır.
Karnabahar: Sindirimi düzenlemeye yardımcıdır. A vitamini içeriği oldukça yüksektir. Aynı zamanda stres ve depresyon riskini azaltmaya yardımcı bir sebzedir.
Kereviz: Maydanoz ve rezene ailesinin bir üyesi olan kereviz, hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir besin. Aynı zamanda doğal bir antioksidandır. Çiğ ya da pişmiş olarak tüketilen kerevizin içeriğinde yüksek miktarda A, B, C ve K vitaminleri bulunur. İçeriğinde magnezyum, potasyum ve kalsiyum başta olmak üzere çok sayıda mineral vardır.
Havuç: Potasyum, K vitamini, sodyum, fosfor, kalsiyum, C vitamini, niasin ve B6 vitamini kaynağıdır. Düzenli havuç tüketimi kolesterol seviyesini azaltır. Bu nedenle, kalp ile ilgili sorunları önlemek için sağlıklı bir dozda havuç tüketmek gerekmektedir. Meme ve kolon kanserini önleyici etkileri vardı.
Çağla: Zengin vitamin ve mineral içeriğine sahiptir. Çağla fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum, çinko mineralleri içerir. Lif açısından zengindir. Ayrıca A, B, C ve E vitaminleri bulunur.
Mandalina: İyi birer antioksidan kaynağıdırlar. Meyvelere C vitamini içeriği açısından bakıldığında, askorbik asit oranı en yüksek olanlardandır. Son yıllarda turunçgillerin antioksidan aktivitesi ve çeşitli kronik-dejeneratif (eklem ve kas ağrıları) hastalıkların tedavisindeki etkisi dikkat çekmektedir.
Elma: Kemik sağlığı, diyabet, alzheimer hastalığı, normal yaşlanma sırasında bilişsel düşüş, gastrointestinal (mide ve bağırsak) koruma üzerinde olumlu etkileri vardır.
Muz: Potasyumdan zengin bir meyve olan bir orta boy muzun tüketilmesiyle, günlük potasyum ihtiyacının %23'ü karşılanmaktadır. Potasyum, kasların çalışmasına ve kas spazmlarının önlenmesine yardımcı olan bir mineraldir. Kolesterol düşürücü etkisi olduğu bilinmektedir. Ülser hastalarının güvenle tüketebileceği birkaç çiğ meyveden biri olan muz; mide sularının asitliğini nötralize ederek, mide zarını kaplar ve ülser tahrişini azaltır.
Limon: Dolaşım sistemi problemleri, kardiyovasküler (kalp-damar) hastalıklar üzerinde olumlu etkilere sahip olmakla birlikte, gebelerde varis oluşumunu engelleyici bir özellik de taşımaktadır. Sindirim sistemi problemleri, mide asidini nötralize edici ve peristaltik hareketleri düzenleyici etkisi ile gastrointestinal (mide- barsak) reflü gibi hastalık şikâyetlerine iyi gelmektedir. Ayrıca bulantı, hazımsızlık ve kabızlıkta rahatlatıcı bir etki göstermektedir. Üriner (boşaltım) sistem problemleri, üroloji derneklerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, kolesterolü çözebilen bir etkisi olması nedeniyle, bazı tip böbrek taşlarının oluşumunu engellediği saptanmaktadır.