Kış Mevsiminin Favorisi: Hızlı ve Kabaklı Tart

Yemek kitabı yazarı ve tarif geliştirici Pelin Bozkurt Bilgiç, kış mevsiminin favori lezzetlerinden hızlı ve kabaklı tart tarifini paylaşıyor.

YAZAR: PELİN BOZKURT BİLGİÇ
19 Kasım 2020 Perşembe 11:39 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Hızlı ve Kabaklı Tart

Malzemeler:

2 adet kabak (İnce doğranmış)

1 tatlı kaşığı kekik tohumu

1 çay kaşığı kişniş tohumu

Tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

50 gr tulum peyniri

1 bardak esmer pirinç unu

1 kahve fincan zeytinyağı

1 çay bardağı sıvı (Süt, su, ilikli kemik suyu ya da peyniraltı suyu)

1 tatlı kaşığı karnıyarık otu

Yapılışı:

Derin bir kaba unu, zeytinyağını, tuzu, bir adet yumurtayı, seçtiğiniz herhangi bir sıvıyı ve karnıyarık otunu katıp iyice karıştırın. Kıvamının ne ekmek hamuru kadar sert ne de kek hamuru kadar akışkan olmamasına dikkat edin. Elinize yapışmayan, rahatlıkla açabileceğiniz bir hamur olmalı.

Daha sonra tart kalıbınızı kenarlarını iyice yağlayın.

Tart kalıbına iyice elinizle bastırıp yerleştirin.

Diğer yandan tartı ister elinizdeki spiral aletle spagetti haline getirin ister diğer aletleri veya bıçağı kullanarak ince şeritler halinde doğrayın.

Kekik tohumunu ve kişniş tohumumu havanda dövüp biraz parçaladıktan sonra yağ, tulum peyniri, tuz ve kabağı karıştırıp lezzetlerin bir arada harmanlanmasını sağlayın.

Malzemeleri tart kalıbına yaydığınız hamurun üzerine yerleştirdikten sonra biraz daha yağ ilave edebilirsiniz.

En son 260 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.

Servis için:

Kabak ile havuç ve taze rezene sapları çok yakışır. Farklı tatların arasındaki uyumu yakalayıp denemeler yapmayı ihmal etmeyin.

Afiyet olsun!

Sonbahar İçin Fit ve Lezzetli Tatlı Tarifleri

Pancarlı Çikolatalı Kek

Çocuklara Özel Lezzet: Enerjik Voltran Bar

EN ÇOK OKUNANLAR

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

TIME100 Listesinden Bir Mimar: Mina Hasman

36 dakika okunma süresi
"Netizens: Citizens of the Web" Hope Alkazar'da!

"Netizens: Citizens of the Web" Hope Alkazar'da!

3 dakika okunma süresi
5 MART 2025

5 MART 2025

1 dakika okunma süresi
Louis Vuitton Makyaj Koleksiyonuyla Güzellik Dünyasına Adım Attı

Louis Vuitton Makyaj Koleksiyonuyla Güzellik Dünyasına Adım Attı

3 dakika okunma süresi
Boğaz'da "Sanat Sohbetleri"

Boğaz'da "Sanat Sohbetleri"

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da