Kinoa Nasıl Tüketilir? Kinoalı 5 Salata Tarifi

Yoğun koşuşturmadan dolayı gün içerisinde halsiz ve yorgun hissedenlerdenseniz enerjinizi artıracak muhteşem bir besin olan kinoayı hayatınızdan eksik etmeyin. Üstelik bu küçücük tohumlar içerisinde yüksek miktarda vitamin ve mineral içeriyor. Nardan hindibaya dek çeşitli meyve ve sebzelerle hazırlayabileceğiniz sağlıklı kinoalı salata tarifleri derledik.

YAZAR: Merve Karataşlı
30 Eylül 2021 Perşembe 13:19 | Son Güncellenme:
7 dakika okunma süresi

Kinoalı Hindiba Salatası

Muhteşem bir lif kaynağı olan hindiba ile kinoanın buluşmasından ortaya çıkan sağlık bombası! Kolayca hazırlanabilen ve yoğun bir lezzete sahip olan bu tarifi denemenizi öneriyoruz. Peki, yapılışı nasıl derseniz hemen paylaşıyoruz. İlk olarak bir su bardağı kaynamış suyun içerisine ¼ bardak kinoayı atın. 10 -15 dakika kadar haşlayın. Ardından yumuşamış kinoaları süzün. Biraz kurumasını bekleyin. Sonrasında çok az yağlı bir tavada kuruyan kinoalarınızı kızartın. Kızarttıktan sonra bir havlu kağıtta fazla yağının alınmasını sağlayın. Diğer yandan bir diş sarımsağı ince kıyın. 1/3 su bardağı kadar kremayı bir kaba aktarın. Üzerine kıydığınız sarımsağı ve biraz tuzu ekleyin. 2 çay kaşığı elma sirkesi, iki çay kaşığı dijon hardal ve yarım tatlı kaşığı bal ilave edin. İyice çırpın. Ardından iki küçük baş hindiba ve doğranmış maydanoz ve dereotu karışımını da ekleyin. Servis tabağına bu karışımı ve kızarttığınız kinoalarınızı aktarın. Tuz ve karabiber serpiştirip dilerseniz birkaç parça eski kaşar da ilave edip tüketime hazır hale getirebilirsiniz.

Yulaflı Kinoa

Kinoa tabii ki sadece salatalar için değil kahvaltınızda da muhteşem bir seçim olacak! Kinoa ve yulaf ile hazırlanan bu muhteşem tarifi sabahları sıcak bir şekilde tükettiğinizde gün boyu tok kalabilirsiniz. Nasıl mı? Hemen paylaşıyoruz. İlk olarak orta boy bir tencerede kuru meyvelerinizi ve yarım su bardağı yulafı, yarım su bardağı önceden haşlanmış kinoayı kuru üzümü, tarçın, kakule ve biraz tuzu bir tencereye aktarıp üzerine dört su bardağı su ilave edin. 30 dakika kadar pişirin. Ardından servis kasesine alıp üzerine biraz süt, akçaağaç şurubu, çok az ceviz ve kabak çekirdekleri serpiştirerek harika bir tarif hazırlayabilirsiniz.

Narlı Kinoa Salatası

Pratik bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Narın antioksidan etkisi ile kinoanın güçlendirici etkisi birleşince ortay çıkan efsane bir lezzet! Üstelik yapımı da çok kolay. Hemen tarife geçiyoruz. Bir tavaya çok az miktarda sağlıklı yağ ilave edin. 1 kg rezene, tuz ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Rezenenin rengi değişene kadar hafifçe tavada kızartın. Ardından iki çorba kaşığı kadar limon suyu, yarım çay kaşığı kimyon, bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi şekeri ekleyin. Çok az daha karıştırarak kızartmaya devam edin ve altını kapatın. Diğer yandan bir tencereye bir su bardağı kinoa ekleyip suyunu da ilave edip 10 dakika kadar haşlayın. Süzüp dinlenemeye bırakın. Üzerine taze limon suyu gezdirin. Kinoalara rezene karışımını ilave edin. Doğranmış acı biber ve dilediğiniz doğranmış yeşillikleri de ekleyin. Tuz ve karabiberinizi de ekledikten sonra salata tabağına alıp narları serpiştirin.

Kuşkonmazlı Kinoa Salatası

İster tek başına isterseniz de et yemeğinizin yanında tercih edebileceğiniz harika bir lezzet. Aşırı doyurucu ve mükemmel tat! Öncelikle kinoayı haşlayın. Süzdükten sonra dinlenmeye bırakın. Diğer yandan tuz, karabiber, limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Cevizleri 3-4 dakika kadar tavada kavurun. Ardından kinoaları salata kasesine alıp üzerine dilimlenmiş kuşkonmaz, kişniş ve yine dilimlenmiş turp ekleyin. Üzerine salata sosunuzu gezdirip cevizlerinizi serpiştirin ve servise hazır.

Yaban Mersinli Kinoa Kurabiyesi

Kurabiyeden asla vazgeçemem diyorsanız tam size göre bir tarif! Badem, yaban mersini ve kinoanın birleşiminden ortaya çıkan enfes bir lezzet... Fırını önceden 170 dereceye getirin. 1.5 su bardağı kepekli unu, kabartma tozunu, çok az tuz ve karbonatı bir kapta karıştırın. Yarım su bardağı tuzsuz tereyağı, yarım su bardağı esmer şeker ve çok az balı mikser yardımı ile iyice çırpın. 2 yumurta, vanilya, badem özünü de ekleyip çırpmaya devam edin. Bir su bardağı kinoa, bir su bardağı yulaf, bir su bardağı kuru yaban mersini ve yarım su bardağı çiğ bademi ekleyip karıştırmaya devam edin. Hazırlamış olduğunuz harçtan iki yemek kaşığı kadar alarak fırın tepsisine dizin. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar fırında pişirin. Afiyet olsun.

Vegan Kahvaltı Tarifleri

Glütensiz Vegan Yaprak Galeta

Tatlı Patatesli Vegan Brownie

EN ÇOK OKUNANLAR

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

Gossip Girl'ün Çapkın Chuck Bass'ı Ed Westwick Baba Oluyor

1 dakika okunma süresi
Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

Monan Mücevher'den 10. Yılına Özel Sergi

1 dakika okunma süresi
Kışa Özel Nail Art Trendi

Kışa Özel Nail Art Trendi

1 dakika okunma süresi
“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

“Bizans'a Yelken Açmak” Sergisi

4 dakika okunma süresi
New York'ta Türk Gecesi

New York'ta Türk Gecesi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Çırağan Palace Shop'tan Yeni Yıl Lezzetleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri