180 yıllık tarihi dokuya sahip JW Marriott Istanbul Bosphorus'ta misafirlerini ağırlayan Octo, Executive Chef Murat Taşdemir'in lezzetli dokunuşları ile hazırlanan menüsünde denize ve deniz ürünlerine olan aşkını misafirlerine aktarıyor. Yalnızca İstanbulluların favori lezzet adresi olmakla kalmayan mekan, hem şehri tanımak hem de tarihine eşlik etmek isteyen yerli ve yabancı misafirlerin, damaklarda iz bırakan deneyimler yaşadıkları gastronomi noktalarından biri olmayı başarıyor.
Michelin Rehberi'nde tavsiye edilen restoranlar arasında yer alan Octo, menüsündeki kabuklu deniz mahsulleri, balıklar ve her damak tadına uygun seçkin lezzetleri ile konuklarını adeta baş döndürücü bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor. Oldukça zengin bir menüsü olan mekan vejetaryenlere, gluten hassasiyeti olanlara ve veganlara uygun seçenekler de sunuyor.
Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, JW Marriott Istanbul Bosphorus, Kemankeş Cad. No:49 Beyoğlu
Instagram: @octoistanbul
Bağdat Caddesi'nin en yenisi La Plage No.14, Suadiye'de Plaj Yolu Sokak'ta açıldı. Goose No:25 ve Pigalle'in kurucuları Serhan Akıncı, Umut Duygu, Osman Baycan ve Onur Kılınç'ın yeni markası olan mekan; atmosferi, ferah oturma alanları, turuncu rengin hakim olduğu şık, modern dekorasyonu ve geniş bar alanıyla, dikkat çeken bir ambiyans sunuyor. Akdeniz mutfağını temel alarak farklı tat ve dokuların bir arada servis edildiği füzyon mutfak disipliniyle yola çıkan mekan, global trendleri takip eden ve uygulayan bir şef mutfağına sahip.
Şimdiden Suadiye'ye yepyeni bir soluk getiren mekanın menüsünde ise her biri kendine özgü lezzete sahip başlangıçlar, salatalar, makarnalar, risottolar, pizzalar, ana yemekler ve tatlılardan oluşan keyifli seçenekler yer alıyor. European style bir bara sahip olan La Plage'ın geniş kokteyl menüsü de yemek deneyimine heyecan verici bir boyut katıyor.
Adres: Suadiye, Plaj Yolu Sk. No:14B Kadıköy
Instagram: @laplage.no14
İstinye'de kapılarını açan Fenz; Lounge, Fine Dining Restoran ve Roof Bar olarak üç ayrı katta hizmet veriyor. Kıtalararası bir lezzet deneyimi vadeden Fenz'in Şef Tolga Bozok'un dokunuşlarıyla hazırlanan menüsünde ise taze baharatların farklı pişirme teknikleriyle harmanlandığı deniz ürünleri, et ve sebzeler dikkat çekiyor.
Mekanın Akdeniz'in zenginliği ile Asya'nın derinliklerini bir araya getiren "Mediterrasian Cuisine"in yüksek lezzet notalarıyla ön plana çıkan yemekleri, misafirlerini unutulmaz bir gastronomi deneyimine davet ediyor. Mekanın Roof Bar'ı ise DJ performansları ile İstanbul'un özlenen eğlence hayatına yeni bir soluk getiriyor.
Adres: İstinye, İstinye Cad. 12-1 A, Sarıyer
Instagram: @fenzistanbul