Düşük Kalorili Vegan Hamur İşleri

Vegan hamur işi tarifler hem sağlıklı hem de düşük kalorili.

YAZAR: Gamze Altınay
27 Ekim 2021 Çarşamba 11:17 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Vegan Hamur İşleri

Zeytinli Vegan Poğaça


Malzemeler:

  1. 3-4 bardak elenmiş un
  2. 1 bardak sıvı yağ
  3. 1 soda
  4. 2 paket kabartma tozu
  5. 2 tatlı kaşığı elma sirkesi
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. 1 fiske şeker
  8. 3 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
  9. Çörek otu
  10. 1 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı:

Un, sıvı yağ, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke ve sodayı bir kapta karıştırıp hamur haline getirin. Ardından üzerini kapatıp dinlenmeye alın.

Dinlendirdiğiniz hamuru küçük parçalar haline ayırıp içerisine dilimlenmiş zeytinlerden ilave edin. Ardından hamura yarım ay şeklini verip kenarlarını sıkıca kapatın. Tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.

Pekmezi biraz sulandırıp hepsinin üzerine sürün ve çörek otu ile süsleyin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Ardından zeytinli vegan poğaçanız hazır.

Proteinli Vegan Börek


Malzemeler:

  1. 1 paket pirinç yufkası
  2. 1 paket bitkisel süt (şekersiz)
  3. 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  4. 1 paket kabartma tozu
  5. 1 bardak yeşil mercimek
  6. 1 adet kırmızı biber
  7. ½ adet soğan
  8. 2 adet yeşil sivri biber
  9. ½ demet maydanoz
  10. Kimyon, karabiber, tuz

Yapılışı:

Sütü, sıvı yağı ve kabartma tozunu düz ve geniş bir kapta karıştırın. İçine pirinç yufkalarını ekleyip yumuşamaya bırakın.

Mercimekleri haşlayın. Soğanı, kırmızı ve sivri biberleri zeytinyağında soteleyip; doğranmış maydanozları ve haşlanmış mercimekleri de ekleyip baharatlandırın. Islanan pirinç yufkasını tavaya alın, içine harçtan koyup kol böreği gibi sarıp borcama dizin.

Aynı işlemi her pirinç yufkası için yapın. Bittikten sonra tercihe göre üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. 190 derece fırında kontrollü pişirin.


Afiyet olsun.

Vegan Soslu Makarna Tarifleri

Vegan Kahvaltı Tarifleri

Glütensiz Vegan Yaprak Galeta

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
Deniz Yosununun Sağlığa Faydaları: Doğanın Süper Besini

Deniz Yosununun Sağlığa Faydaları: Doğanın Süper Besini

9 dakika okunma süresi
Zarif ve Fonksiyonel Tasarımlarıyla MyFidan

Zarif ve Fonksiyonel Tasarımlarıyla MyFidan

1 dakika okunma süresi
Masalların Büyüsünde Bir Sergi: "My Fairy Tale"

Masalların Büyüsünde Bir Sergi: "My Fairy Tale"

1 dakika okunma süresi
Dünyaca Ünlü Sanat Eserlerinin Hikâyeleri

Dünyaca Ünlü Sanat Eserlerinin Hikâyeleri

18 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı