Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Alaçatı'nın lezzet duraklarından Amavi, zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair gurme bir esinti sunuyor.

26 Nisan 2023 Çarşamba 10:36 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
Alaçatı'nın Gurme Durağı: Amavi

Amavi'de Ege Esintisi

Zeytin ağaçlarının arasından denize ve Ege'ye dair bir esinti sunan Amavi, yeni sezonda bir kez daha kapılarını açıyor. Amavi, denizden ilham alan lezzetleri, kokteylleri ve müziğiyle yeniden misafirleriyle buluşmak için bekliyor...

Amavi'de Alaçatı'nın Renkleri

Alaçatı'nın kendine özgü lezzetleriyle dikkat çeken, müdavimleri için denizin, doğanın, toprağın verdiği her ürünü özveri ve saygıyla işleyerek sunan Amavi, bu sezonda da yeni tabakları, kokteylleri ve müziği de yanına alan akşamlarıyla Alaçatı'yı renklendiriyor.

Amavi'nin Yeni Lezzetleri

Akdeniz'in ve Ege'nin bereketli doğasından ürünlerin, odun fırınından, kömür ızgaradan, buhardan, yavaş pişimden çıkıp, en doğru şekilde ve kişisel tercihlere göre servis edilmesi üzerine kurgulanmış mutfağını bir deneyim haline getiren Amavi'de bu sezonun yeni tabakları arasında Tablacı salata, Crudo, Nigiri, Deniz fasülyesi ile Kömürde Sübye, Dumpling ve Paella yer alıyor.

Amavi'yi müdavimlerin gözünde başka bir yere getiren deneyim ise Amavi'de titizlikle seçilen deniz ürünlerinin istenen şekilde hazırlanması için kişiye özel tercihler ile Şef Can Aras'ın özgün tekniklerini bir araya getirmesinde yatıyor. Tatlılarda ise Sofie her zamanki gibi gözden kaçmıyor.

Amavi'nin Dry-Aged Balık Lezzeti

Amavi'nin kuru dinlendirilmiş dry-aged balıkları ise klasikleşen lezzetleri arasında. Dry-aged balık tekniğini Türkiye'de ilk kez kullanan mutfak olan Amavi, normal şartlarda %40'ı çöpe giden balıkları en doğru şekilde değerlendirerek sürdürülebilirliğin altını çiziyor. Ayrıca karides, kalamar, midye, ahtapot gibi deniz ürünlerinin en sevilenleri, Ege otları ve Lobster Roll gibi sevilen tabaklar da menüdeki yerini koruyor.

Amavi'de Tasarım

Akdeniz ülkelerine özgü çabasız şıklığı yansıtan dekorasyonuyla, doğal malzemelerin yumuşak renklerde kullanıldığı, zarif ama rahat bir mekan yaratan Amavi, bu sezon ikinci yaşını kutluyor. Kullanılan malzemelerin, mobilya ve aydınlatmaların hepsinin Akdeniz çevresindeki İspanya, İtalya ve Türkiye gibi ülkelerden tedarik edildiği Amavi, bütün duyulara hitap eden deneyimiyle tat ve koku hafızalarına yeni katmanlar eklemek için misafirlerini bekliyor.

Alaçatı'nın En İyi Mekanları 2023

Alaçatı Seyahat Rehberi

Alaçatı'da Eko - Bilinçli Monk Otel

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Gastronomi Trend Raporu

2025 Gastronomi Trend Raporu

29 dakika okunma süresi
Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

Zeynep Sıradağlı ile Ayakkabıdan Hikaye Yaratmak

10 dakika okunma süresi
2025'te Yollara Çıkacak Lüks Arabalar: En Prestijli Modeller

2025'te Yollara Çıkacak Lüks Arabalar: En Prestijli Modeller

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

55 dakika okunma süresi
En Kolay Nail Art Modelleri

En Kolay Nail Art Modelleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri