5 Farklı Vegan Kahvaltı Tarifi

Vegan tarzı beslenmede güne enerjik başlamak adına kahvaltı en önemli öğündür. Vegan omletten, chia tohumlu çıtırlara kadar beş farklı vegan kahvaltı tarifini bir araya getirdik.

YAZAR: Merve Karataşlı
17 Eylül 2021 Cuma 12:35 | Son Güncellenme:
6 dakika okunma süresi

Yaşam tarzınızda değişiklik yaparak vegan bir hayata merhaba demek isteyenlerden misiniz? O halde sağlıklı yaşama hoş geldiniz. Evet, kabul ediyoruz başlarda et ve sütten uzak bir beslenme şeklini benimsemek zor gelebilir fakat zamanla siz de bu tempoya alışacaksınız, emin olabilirsiniz. Vegan tarzı beslenmede güne enerjik başlamak adına kahvaltı en önemli öğündür. Lezzetli ve kolay hazırlanabilen birbirinden sağlıklı kahvaltı tariflerini bir araya getirdik.

Vegan Omlet

Birkaç püf noktasına dikkat edip yumurta yerine nohut unu kullanarak harika bir omlet hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu tarif sizi gün boyu tok tutacaktır. İlk olarak bir çay bardağı çiğ nohut unu, bir çay kaşığı kadar toz zerdeçal, bir çay kaşığı kabartma tozu ve yarım çay kaşığı kadar tuzu bir kapta iyice karıştırın. Bu karışıma iki çay bardağı kadar su, bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir tatlı kaşığı tahin ekleyin. En son keten tohumu ve dilediğiniz baharatı da ekleyip karıştırdıktan sonra tavada pişirin. Vegan omletiniz hazır.

Vegan Pankek

Dilediğiniz meyveler ile zenginleştirebileceğiniz bu harika tarifi hemen paylaşıyoruz. Öncelikle gerekli olan malzemelere göz atalım; yarım bardak elma püresi, bir su bardağı dolusu yulaf unu, yarım bardak bitkisel süt, iki yemek kaşığı akçaağaç şurubu, bir tatlı kaşığı limon suyu, yarım çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı kabartma tozu, çeyrek çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı doğal vanilya özü. Bütün malzemeleri blender'da iyice karıştırın. Yapışmaz tavanızı ısıttıktan sonra harcınızdan ufak parçaları tavaya aktarıp yuvarlak form elde edin. İki tarafını da pişirdikten sonra bütün harcı aynı şekilde pişirip servis tabağına alın. Pankeklerinizi dilediğiniz meyveler ile süsleyip tüketebilirsiniz.

Chia Tohumlu Çıtırlar

Chia tohumu ve fıstık ezmesinin müthiş uyumunu meyveler ve kıtır ekmekle birleştirmeye ne dersiniz? Sağlıklı ve lezzetli vegan kahvaltı tarifini çok seveceğinize eminiz. Hemen yapılışına geçiyoruz. İlk olarak buğday ekmeği dilimleriniz kızartın. Kızaran ekmeklerinize fıstık ezmesini sürün ve üzerine doğranmış muz ve dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. En son ise chia tohumlarını serpiştirin. Pratik ve doyurucu kahvaltınız hazır.

Sağlıklı Vegan Toplar

Evden hızlıca çıkanlardansanız sağlıklı vegan topları denemenizi öneriyoruz. Bir fincan sade kahvenin yanında hızlıca birkaç tane bu toplardan tüketebilirsiniz. Hatta dilerseniz yanınızda taşıyarak gün içerisinde ara öğünlerinizde de tüketebilirsiniz. Bir kasede bir bardağa yakın yulaf ve yarım çay bardağı buğday kepeğini karıştırın. Farklı bir kasede bir çay kaşığı bal, dört yemek kaşığı badem yağı ve bir çay kaşığı vanilya özünü karıştırın. Sonrasında bu karışımı yulaf karışımına aktarın. 1 yemek kaşığı parça ceviz, bir yemek kaşığı yaban mersini ve bir yemek kaşığı damla çikolataları da ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz harçtan ufak toplar yapın. Sağlıklı vegan toplarınız hazır.

Porridge

Vegan diyetlerde sıklıkla önerilen yulaf ezmesi ile mevsim meyvelerinin enfes uyumu! 3 yemek kaşığı yulaf ezmesini orta ateşte birkaç dakika kavurun. Ardından bir su bardağı bitkisel sütünüzü yavaşça ekleyin. 7 dakika kadar pişirmeye devam edin. Sonrasında bir tutam tuz, bir tatlı kaşığı toz tarçın ve püre haline getirmiş olduğunuz yarım muzu ilave edip pişirmeye devam edin. Servis kasesine aktarıp teze meyveler, hindistan cevizi parçaları, kakao veya kuruyemişler ile zenginleştirip tüketebilirsiniz.

Glütensiz Vegan Yaprak Galeta

En İyi 5 Vegan Protein Kaynağı

Vegan ve Rafine Şekersiz Pancake

EN ÇOK OKUNANLAR

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

Modanın Şapka Dehası: Stephen Jones

4 dakika okunma süresi
Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

Bir Tenorun Hikayesi: Mario Frangoulis'in Sanatla Geçen 35 Yılı

20 dakika okunma süresi
Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

Denizden Sofraya: İstanbul'un En İyi Deniz Ürünleri Restoranları

1 dakika okunma süresi
Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

Notre Dame Katedrali Kapılarını Yeniden Açtı

2 dakika okunma süresi
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri