Göz seviyesinde asmak
Eserleri göz seviyesinde asmak çok önemlidir. Yerden 110 cm olacak şekilde asılabilir. Bu ölçü eserin boyutlarına göre değişkenlik gösterebilir. Mobilyaların üstünde çok yukarı da olmayacak şekilde eserler asılmalıdır.
Çoklu eserlere bir bütün gibi davranmak
Birden fazla parçaya sahip olan eserleri ayırmak yerine onlardan bir kompozisyon oluşturabiliriz. Bu kompozisyonda kendi içlerindeki boyut, renk gibi dengelere dikkat etmeliyiz.
Hizalamayı unutmamalıyız
Aynı boyutlardaki eserleri yan yana veya alt alta asarken hizalayarak asmalıyız. Bunun için lazer metre kullanabilirsiniz. Farklı boyutlarda olan eserler için bir başlangıç noktası seçin ve kendi içinde bir denge yaratın.
Boşlukları azaltmak
Yan yana asılacak olan eserler arasındaki boşlukları dört cm yapabilirsiniz. Bu şekilde farklı eserler arasında daha bütün ve şık bir görünüm sağlayabilirsiniz.
Farklı katmanlar yaratmak
Alışılagelmişin dışında sanat eserlerinizi asmadan da kullanabilirsiniz. Farklı boyutlarda birden fazla sanat eserini üst üste koyarak kendi katmanlarınızı yaratabilirsiniz.
Doğru ışığı bulmak
Sanat eserleri birçok farklı materyal ve dokudan da olabilir. Özellikle yansıtıcı yüzeye sahip olan bir sanat eserini kötü aydınlatılmış ya da direkt güneş alan bir yere koymamalısınız. Eserin kendisini göstermesi için doğru ışıklandırma çok önemlidir.
Sanat eserlerini mekanın bir parçası olarak ele almak
Bana göre sanat eserlerini mekandan ayırmak imkansız. Mekanı ve mobilyayı en güzel gösteren parçalar sanat eserleridir.
Farklı türleri bir arada kullanmak
İster bir heykel, ister bir tablo olsun. Farklı türlerde yapılmış eserleri bir arada kullanmaktan korkmamalıyız.
Bildiğiniz mekanların dışına çıkmak
Genel de herkesin aklına sanat eserlerini en göz önünde yerlere asmak gelir. Aslında onlar sizin ve evinizin parçasıdır. Mutfak, tuvalet, bahçe gibi görmeye alıştığımız yerlerin dışına da koyabilirsiniz.