WOLFGANG PUCK LONDRA’YA KONUK OLUYOR

Dünyaca ünlü şef ve dünyanın dört bir köşesine dağılmış restoranların sahibi Wolfgang Puck, Londra’da 45 Park Lane otelinde bulunan restoran CUT’a konuk şef oluyor.

22 Haziran 2017 Perşembe 14:14 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Elif ÖKSÜZ – elif.oksuz@alem.com.tr

 

İstanbul’da da bir şubesi bulunan Spago restoranları bu yıl 35. yılını kutluyor. Ve bunun için de Spago’nun sahibi Wolfgang Puck, Londra’nın ünlü restoranlarından biri olan CUT’ta dört günlüğüne konuk şef olarak geliyor. Spago’nun şefi Tetsu Yahagi, Wolfgang Puck ve 45 Park Lane’de bulunan CUT’ın Executive Şef’i David McIntyre güçlerini birleştirerek Spago’dan ilham alan öğle ve akşam menüsü hazırlıyor.

 

 

Wolfgang Puck ve Tetsu Yahagi

 

Alakart menüde dilenirse altı ya da 11  çeşitten oluşan bir tadım menüsü tercih edilebiliyor. Spago’nun ünü, Kaliforniya bölgesinden gelen yemeklerden ve menüsünde öğle yemeği için deniz ürünleri risotto’su, ıstakoz, New York Steak, akşam yemeği için Hindistancevizli Sudan oluşan Kömürleşmiş Ahtapot ve Edamame’den geliyor. Bu dört günlük menüde konuklar sadece bu döneme özel hazırlanmış yemeklerin tadını çıkaracak.

 

Spago

 

Bu menüye ek olarak CUT’ta 45 Park Lane’in şarap uzmanı Matteo Ramazzina’nın servis edeceği vintage 1982 Lanson şarapları da tadılabilecek. Wolfgang Puck bu işbirliği için şöyle diyor: “Avrupa’da açılan ilk restoranıma, kurduğum ilk restoranımı getiriyor olmak bir rüyanın gerçekleşmesi benim için. Kaliforniya lezzetlerini ve bu farklı deneyimi CUT’ta sunuyor olmaktan dolayı çok mutluyum.”

 

 

CUT @ 45 Park Lane

 

45 Park Lane’de bulunan CUT’ın Executive şefi David McIntyre ise şu sorumda bılunuyor: “Tetsu Yahagi ve Wolfgang Puck ile işbirliğinde olmak harika. Menü, Spago’nun yemek konseptinin evriminin gerçek bir yansıması. Bir Kaliforniyalı olarak Londra’lılara bu ikonik yemekleri servis etmekten dolayı çok heyecanlıyım.”

 

 

Çikolatalı sufle

 

Öğle menüsündeki başlangıç yemeklerinin fiyatı 14 Sterlin’den başlarken, ana yemeklerin fiyatı 32 Sterlin’den başlıyor. Akşam yemeğinde tercih edilebilecek tadım menüsünün fiyatı ise 110 Sterlin. Öğle ve akşam yemekleri için rezervasyon şart.

 

Baked Alaska

 

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

Anksiyete ile Baş Etmenin Yolları

5 dakika okunma süresi
Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu

Yağ Yakımını Hızlandıracak 11 İpucu

4 dakika okunma süresi
İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi

İstanbul Modern'in 20. Yılına Özel Sanat ve Eğitime Destek Gecesi

1 dakika okunma süresi
Eyfel'den Montmartre'a: Paris'in En Büyüleyici Köşeleri

Eyfel'den Montmartre'a: Paris'in En Büyüleyici Köşeleri

12 dakika okunma süresi
Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

Güney İtalya'nın Saklı Cenneti: Puglia'nın En Güzel Köyleri ve Restoranları

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati