ŞEHRİN GÖBEĞİNDE YUNAN ESİNTİSİ

OUZO Roof Restaurant’ın menüsü, ödüllü şef Mehmet Yalçınkaya tarafından yeniden yorumlandı.

4 Mayıs 2016 Çarşamba 11:08 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasında hizmet veren Anadolu Yakası’nın lezzet noktası “OUZO Roof Restaurant” yenilenen menüsü ve sınırsız eğlencesi eşliğinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 

Şef Mehmet Yalçınkaya’nın yorum lezzetleri

Akdeniz kıyılarının, Ege’nin ve Yunan Adaları’nın özgün lezzetleri Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel ve OUZO Roof Restaurant'ın başarılı şefi Mehmet Yalçınkaya’nın mutfağında yeniden yorumlandı. OUZO yenilenen menüsünde başlangıç olarak Konya’dan getirtilen Obruk Peyniri, Ege Denizi’nden getirtilen midyelerle hazırlanan Midye Pilaki, ve sadece Kalamış’ta tadına bakabileceğiniz Firik ve Manca sunuluyor.

 

Ana menüde ise 7 çeşit otla zenginleştirilen  “Ege otlarıyla karides”, sadece Santorini Adası’nda tadılabilecek “fava üzerinde ahtapot”, biberiye, fesleğen, tarhanayla mayalanmış, zeytintiği baharatla tatlandırılan ev yapımı ekmekler, geleneksel tekniklerle tatlandırılmış “sakızlı ahtapot”, confi tekniğiyle pişirilmiş yerel ördek, arıtılmış deniz suyuyla yapılmış çorbalar ve daha birçok lezzetin tadına bakmak mümkün. OUZO’nun tatlı menüsünde ise dikkat çeken lezzetlerin başında lavantalı muhallebi ve bal & tarçınla tatlandırılarak viski enjekte edilen keçiboynuzu mousse geliyor. Ödüllü şef tüm sunumlarını ise özel olarak hazırlattığı, el yapımı taş tabaklarda yapıyor.

 

Haftanın 4 Günü Anadolu Yakasında Eşsiz Eğlence

OUZO Roof Restaurant sadece lezzetleriyle değil eğlencesiyle de misafirlerini Ege kıyılarına renkli bir serüvene çıkartıyor. Sahne şovları ile izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşatan Grek müzisyen YORGO Cuma ve Cumartesi akşamları Atina’dan İstanbul’a uzanan bir köprü görevi üstlenmeyi sürdürüyor.

EN ÇOK OKUNANLAR

Seçkin Pirim'in Yeni Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Seçkin Pirim'in Yeni Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

1 dakika okunma süresi
Melanie Trump ve First Lady Stili

Melanie Trump ve First Lady Stili

7 dakika okunma süresi
Kemer Country Club'da Anlamlı Turnuva: Beyhan Benardete Anıldı

Kemer Country Club'da Anlamlı Turnuva: Beyhan Benardete Anıldı

1 dakika okunma süresi
Banyo Tuzu: İyi Yaşamın Anahtarı

Banyo Tuzu: İyi Yaşamın Anahtarı

2 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En İyi Kadın Yönetmenleri

Tüm Zamanların En İyi Kadın Yönetmenleri

43 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da