İSTANBUL'DA İSPANYOL MUTFAĞI: LA VIÑA

Zorlu Center’da kapılarını açan La Viña, İspanyol mutfağını sevenler için şehirdeki en iyi adres. Rasim ve Umut Özkanca burayı açmadan önce İspanya’nın altını üstüne getirip bütün restoranlarını gezmişler. Ve ortaya gerçekten leziz ve şık bir mekan çıkmış.

7 Aralık 2018 Cuma 18:40 | Son Güncellenme:
2 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr

ŞEF: Javıer Duarte Campos
Mutfak: İspanyol

La Viña ile ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?
La Viña’nın kurucu ortağı Rasim Özkanca, yıllar önce Londra’da gittiği bir İspanyol restoranından çok etkilenmiş ve bunun üzerine “İstanbul’da bir İspanyol restoranı hayata geçirebilir miyiz?” diye düşünmüş. Ardından bununla ilgili araştırmalar ve seyahatler yaparken yollarımız kesişti. Bu projeye dahil olmak İspanyol mutfağının en önemli lezzetlerini, yeni bir ülkeye taşımak, ekibimle Londra’dan sonra başka bir ülkede de farklı bir işe imza atmak beni heyecanlandırdı.

Menüyü oluştururken nelere özen gösterdiniz? 
İspanyol mutfağının belli başlı lezzetlerini buraya taşımak istedik. Aynı zamanda lezzetlerin Türk damak tadına uygun olması da önemliydi. Bu noktada Rasim Özkanca’nin Türk mutfağındaki bilgi birikimi bize yol gösterdi. Uzun süren bir araştırma ve tadım sürecinden sonra özel reçetelerle menümüzü oluşturduk. Mevsimsel ürünlerle menümüzü yenilemeye devam edeceğiz.

Buraya gelenlerin mutlaka tatması gereken lezzetler neler?
Menümüzdeki her şey başlı başına imza sayılabilecek lezzetler ancak Paella alternatiflerimiz, Türk ağız tadına da çok uygun olan Bomba de la Barceloneta ve Patatas Bravas’ın yanı sıra tatlılarımızdan ise Crema Catalana, San Sebastian Cheesecake ve İspanyol usulü sütlü ekmek tatlımız Torrijos misafirlerimizin tatmaları gereken lezzetler arasında. Bunların yanında Ahtapot, Kalamar, Marine Hamsi ve a la minute olarak hazırlanan tüm tapas’ları sayabilirim.

Adres: Zorlu Center; Levazım Mahallesi, Koru Sokağı No:2, Beşiktaş.

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

Nilay Keçeci Arpacı'dan Sağlıklı Tarifler: Haşhaşlı Limonlu Pankek

2 dakika okunma süresi
Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

Nazlı Koruyan Altıpat ile Güzellik Endüstrisinde Kadınların Yükselişi

22 dakika okunma süresi
Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

Sınırları Aşan Bir Vizyon: Almila Dönmez

15 dakika okunma süresi
Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

Michelin Guide 2025 Yılın En Genç Şefi: Serhat Doğramacı

16 dakika okunma süresi
2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

2025 Oscar Töreni'nde Yandan Ayrılmış Saç Modası

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Paris'in En Trend 5 Restoranı

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

Çikolata Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Bir Etkinlik: Ilse Wilmots İstanbul'da

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği