Kahve seveler için yeni ve benzersiz deneyimler yaratmak için dünya çapında çalışmalarına devam eden Nespresso, gurme lezzet meraklıları ile buluşmak için Atelier Nespresso’yu, Stockholm, Sao Paulo, Zürih, San Sebastian ve Antwerp’ten sonar ilk kez İstanbul’da düzenliyor…
29 yıl önce basit ama devrim niteliğindeki bir fikirle doğan Nespresso, milyonlarca insanın sevdiği kahveyi kökten değiştirerek, herkesin tıpkı yetenekli bir barista gibi mükemmel bir fincan kahve yaratmasını sağladı… Bugün tedarik zinciri, 12 kaynak ülkeden sürdürülebilir yüksek kaliteli kahve tedariğinden, dünyanın her yerindeki müşterilere dağıtılmak üzere İsviçre'deki üretim merkezlerinde en iyi karışımların bir araya getirilmesine kadar, 70'ten fazla kalite kontrolü yapmaktadır…
Üstün kaliteli kahveye duyulan tutkuyla Ocak 2013’te lanse edilen Nespresso Atelier, bugüne kadar dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirildi… Atelier, Michelin yıldızlı şef; Nespresso baristaları ve lokal sommelierleri, içinde kahve ve yemek eşleşmeleri de olan benzersiz gastronomik deneyimlerle, gün boyunca süren iki temel kahve buluşması etrafında şekillendi. Konuklar bir Michelin yıldızlı ünlü Fransız şef David Martin ve ünlü Türk şef Maksut Aşkar tarafından yaratılan özel bir menüyü tadacaklar. Ayrıca misafirler, Yiyecek – İçecek Danışmanı Oğul Türkkan’ın Atelier Nespresso için özel hazırladığı sürpriz kahve kokteylinin tadını çıkartacak…
25 - 26 Kasım’daki SALT Galata programında, ünlü şeflerin yönetiminde günde 2 buluşma düzenlenecek, şeflerin birlikte tasarladıkları 5 yemeklik menü, Nespresso Grand Cru’ların eşleşmeleriyle konukların beğenisine sunulacak.
Nespresso Türkiye tek yetkili distribütörü olan Horizon 2000 A.Ş.Genel Müdür Yardımcısı Selim Cenkel yaptığı açıklamada; ‘’Gastronomi alanında bir dünya standardı konumunda olan Nespresso’nun Türk pazarındaki yaygınlığını arttırmak üzere devam eden çalışmalarımıza Atelier Nespresso etkinliğimizle hız vereceğiz.’’ dedi.