MARMARİS'İN YENİ DURAĞI

Marmaris’te Martı Marina içinde açılan Port Frankie’nin şefi Melih Demirel ile yavaş yaşam felsefesi üzerine konuştuk.

ABONE OL
10 Ağustos 2018 Cuma 12:30 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
MARMARİS'İN YENİ DURAĞI

Lara MUTLU [email protected]
 

Bu mekanla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?

Huzur… Öncelikle Marmaris’in insana kattığı, yavaş yaşamla beslenen bir huzur faktörü bulunuyor. Bunun yanı sıra, tabii ki buradaki yerel ürünler… Marmaris’te çok nadir bulunabilecek bir pazar var. Ürün yelpazesi ve kalitesi, ürünlerin sürdürülebilirliği ve devamlılığı düşünüldüğünde, dünyada çalıştığım yerlerde bulunan pazarların çoğundan ötede bir noktada duruyor benim için. Mutlaka gidilip gezilmesi gereken bir yer. Kariyerim boyunca ürünü ön planda tutan şefler ile çalıştım, sanırım ben de biraz bu yönde bir tarz oluşturdum.Bu nedenle burası benim için keyifli bir sürpriz oldu.

Nasıl bir menü oluşturdunuz?

Aslında menüye dikkatlice bakarsanız, klasik menülerden çok uzak olduğunu fark edebilirsiniz. Çok güzel bir hikayenin etrafında kurgulanan bir iskelet oluşturduk. Bununla ifade etmeye çalıştığım şey ise, menüde “günün fırına giren balığı” (çiftlik olmayan deniz balığı ne varsa, bütün olarak), “günün oltaya takılan balığı” (denizden o gün ne çıkıyorsa), “Hisarönü Tempura” (o günün yerli pazarında ne sebze bulursak) yazması… Kısaca menüye baktığınızda çoğunlukla ürün detayı görmüyorsunuz. Bu hem bizim mutfakta esnek olmamızı, hem tedarikçilerimiz ile çok daha sağlıklı bir ilişki kurmamızı, hem de misafirlerimizin  servis elemanlarımız ile interaktif bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Balıkçı Durmuş Ali Abi arayıp; ‘Melih Şef bugün akya çıktı, yarın da sarı kulak gelecek’ diyebiliyor. Bu bizi özgür kıldığı kadar bize keyif veren de bir durum. Tabii ki bunda, misafirlerimizin de yedikleri ürün hakkında bilgi sahibi olmak istemesi ve bundan keyif almasının etkisi büyük. Bütün bunların doğrultusunda, bu tarz bir menü konseptinin Port Frankie için uygun olacağına karar verdik.

Burayı farklı kılan en önemli özellik nedir?

Buraya gelince şunu farkedeceksiniz; burası yavaş bir yer. Büyük şehirlerin koşuşturmacasından, hengamesinden, kargaşasından uzak bir yer. Yeşilin mavi ile mutlu bir evlilik yaptığı, doğasına aşık olacağınız bir adres.

HABERİN TAMAMI ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri
Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

Gastronomi Dünyasının İlham Veren Kadın Şefleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati
Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Four Seasons Hotel Bosphorus X Jo Malone London Çay Saati

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?
Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

Tofu Nedir ve Nasıl Tüketilebilir?

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul
İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

İstanbul'da Brunch Mekanı Keşfi: Roka İstanbul

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi
Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Michelin Yıldızlı Şeften Uzayda Gastronomi Deneyimi

Pratik 5 Porridge Tarifi
Pratik 5 Porridge Tarifi

Pratik 5 Porridge Tarifi