MARMARİS'İN YENİ DURAĞI

Marmaris’te Martı Marina içinde açılan Port Frankie’nin şefi Melih Demirel ile yavaş yaşam felsefesi üzerine konuştuk.

ABONE OL
10 Ağustos 2018 Cuma 12:30 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi
MARMARİS'İN YENİ DURAĞI

Lara MUTLU [email protected]
 

Bu mekanla ilgili sizi en çok heyecanlandıran şey nedir?

Huzur… Öncelikle Marmaris’in insana kattığı, yavaş yaşamla beslenen bir huzur faktörü bulunuyor. Bunun yanı sıra, tabii ki buradaki yerel ürünler… Marmaris’te çok nadir bulunabilecek bir pazar var. Ürün yelpazesi ve kalitesi, ürünlerin sürdürülebilirliği ve devamlılığı düşünüldüğünde, dünyada çalıştığım yerlerde bulunan pazarların çoğundan ötede bir noktada duruyor benim için. Mutlaka gidilip gezilmesi gereken bir yer. Kariyerim boyunca ürünü ön planda tutan şefler ile çalıştım, sanırım ben de biraz bu yönde bir tarz oluşturdum.Bu nedenle burası benim için keyifli bir sürpriz oldu.

Nasıl bir menü oluşturdunuz?

Aslında menüye dikkatlice bakarsanız, klasik menülerden çok uzak olduğunu fark edebilirsiniz. Çok güzel bir hikayenin etrafında kurgulanan bir iskelet oluşturduk. Bununla ifade etmeye çalıştığım şey ise, menüde “günün fırına giren balığı” (çiftlik olmayan deniz balığı ne varsa, bütün olarak), “günün oltaya takılan balığı” (denizden o gün ne çıkıyorsa), “Hisarönü Tempura” (o günün yerli pazarında ne sebze bulursak) yazması… Kısaca menüye baktığınızda çoğunlukla ürün detayı görmüyorsunuz. Bu hem bizim mutfakta esnek olmamızı, hem tedarikçilerimiz ile çok daha sağlıklı bir ilişki kurmamızı, hem de misafirlerimizin  servis elemanlarımız ile interaktif bir şekilde iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Balıkçı Durmuş Ali Abi arayıp; ‘Melih Şef bugün akya çıktı, yarın da sarı kulak gelecek’ diyebiliyor. Bu bizi özgür kıldığı kadar bize keyif veren de bir durum. Tabii ki bunda, misafirlerimizin de yedikleri ürün hakkında bilgi sahibi olmak istemesi ve bundan keyif almasının etkisi büyük. Bütün bunların doğrultusunda, bu tarz bir menü konseptinin Port Frankie için uygun olacağına karar verdik.

Burayı farklı kılan en önemli özellik nedir?

Buraya gelince şunu farkedeceksiniz; burası yavaş bir yer. Büyük şehirlerin koşuşturmacasından, hengamesinden, kargaşasından uzak bir yer. Yeşilin mavi ile mutlu bir evlilik yaptığı, doğasına aşık olacağınız bir adres.

HABERİN TAMAMI ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Zamanın ve Mücevherin Uyumu
Zamanın ve Mücevherin Uyumu

Zamanın ve Mücevherin Uyumu

1 dakika okunma süresi
Kırmızı Halıda Güç ve Şıklığın Sembolü: Takım Elbiseler
Kırmızı Halıda Güç ve Şıklığın Sembolü: Takım Elbiseler

Kırmızı Halıda Güç ve Şıklığın Sembolü: Takım Elbiseler

9 dakika okunma süresi
Hande Erçel ve Barış Arduç “Aşkı Hatırla” İçin Bir Araya Geldi
Hande Erçel ve Barış Arduç “Aşkı Hatırla” İçin Bir Araya Geldi

Hande Erçel ve Barış Arduç “Aşkı Hatırla” İçin Bir Araya Geldi

1 dakika okunma süresi
Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi
Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi

Bir Solukta İzleyebileceğiniz 13 Mini Dizi

5 dakika okunma süresi
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları
Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

Genç Oyuncuların Yeni Yıl Mesajları

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild
Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

Sürdürülebilir Gıda Markası: The Good Wild

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği
“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

“Hattrick & Cheftrick” Gastronomi Etkinliği

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bağ Bozumu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mekan Önerisi: Canella Bakery
Mekan Önerisi: Canella Bakery

Mekan Önerisi: Canella Bakery

2023 Yılı Gastronomi Trendleri
2023 Yılı Gastronomi Trendleri

2023 Yılı Gastronomi Trendleri

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?
Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Sağlıklı Pişirme Teknikleri Neler?

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları
Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları
Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Türkiye'nin En İyi Sürdürülebilir Restoranları

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı
Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Ömür Akkor ile Anadolu Mutfağı

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey
Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Hakkasan İstanbul'un Executive Chef'i Nicky Tan Choon Aun Hakkında Her Şey

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da
Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Dünyanın En İyi Pasta Şefi İstanbul'da

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar
Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar

Mantar Zengini Türkiye'de Bulabileceğiniz Yenilebilir Mantarlar