Lara MUTLU - [email protected]
Fotoğraflar: Selin SARAL
Klişe olacak ama çocukluğumdan beri mutfakla o kadar ilgiliydim ki; özellikle de tatlılarla” diyen Tuğana Okan, yıllar sonra kendi mutfağının patronu olmuş. Bu aralar Arnavutköy’ün ara sokaklarında dolaştıysanız Cutie Cake Co.’ya mutlaka rast gelmişsinizdir. Burası minicik ve bir hayli tatlı dekore edilmiş bir pastane. İçeri girip özellikle lavantalı ekler yemeden dönmeyin deriz.
Pastacılık maceranız nasıl başladı?
Çocukken yurt içinde ve yurt dışında gittiğim mekanlardaki tatlılar çok ilgimi çekerdi ve onları fotoğraflayıp dosyalardım. Tabii, ailemin de bu duruma büyük katkısı var. Bizim ailede kutlamalar, sofralar, özel günler çok önemlidir. Hep büyük sofralar kurulur ve herkes çok özenir. Koç Üniversitesi’nde Sosyoloji okudum, ardından hem yurt içinde hem yurt dışında pastacılık üzerine eğitimler aldım. Ve Cutie Cake Co’yu kurdum.
Alametifarikanız hangi ürününüz?
Eklerlerimiz. Özellikle portakal çiçekli, matcha’lı ve lavantalı olanlar çok tercih ediliyor. Bir de milföyümüz meşhur. Özel tereyağlı ve el açması.
İşinizle ilgili sizi en mutlu eden şey nedir?
Müşterilerin beğenilerini duymak ve emeğinin karşılığını almak. Düşünsenize yumurta, un ve daha birçok malzemeden hazırlıklar başlıyor. Önce bazı hazırlanıyor, ardından kreması, dekoru derken büyük bir emek var ve müşterimizin isteğine göre; standart değil her seferinde özel hazırlanan pastalar hazırlanıyor... Bu hem büyük keyif hem de tabii ki işin zor yanlarından biri. Her gün yeni bir tasarım ve ürün düşünmem beni çok mutlu ediyor; başka bir meslek düşünemiyorum kendi adıma.
Tatlı dışında ürün çeşidi hazırlıyor musunuz?
Tabii ki. Aynı zamanda ‘finger food’ catering hizmeti veriyoruz. Hem sağlıklı, hem lezzetli atıştırmalıklar hazırlıyoruz.