Ilık iklimi, coco de mar bitkisi, kaplumbağaları, guano ve kıyılarda bolca bulunan köpek balıkları nedeniyle turist akınına uğrayan bu adalar topluluğu Mahe, Praslin, La Digue, Silhouette, Destroches ve Aldabra gibi yerleşim, turistik tesislerin olduğu adacıklarda farklı aktivitelerle hizmet vermektedir. Granit ve volkanik adalarda doğal güzellikler eşsizdir. Mahe’ye indikten sonra helikopter transferi ile kalacağımız yere geldik. Biz Silhoutte Hilton Labriz’i hem konumu hem de denizin en durgun olduğu yer açısından seçmiştik. Transferimiz tamamlandıktan sonra yerleştik ve kendimizi okyanus suyuna attık. Kaldığımız süre içinde Hilton bize unutulmaz servisi ile tatilimizin keyfini çıkarmamıza yardımcı olduğu gibi oldukça dost çalışanları sayesinde her adada en keyifli yerlerin de keşfetmemize kılavuzluk etmesi sayesinde hem su sporları hem de yerel yemekleri tadarak zamanımızı kaliteli geçirmeyi sağladık.
Seyşeller 'de birçok restoranı denemiş olmamıza rağmen oldukça popüler olan Le Delplace Bar-Restaurant favorimiz oldu diyebilirim. Mahe’de Port Glaud’da yer alıyor. Açık büfe yerel yemekler, denize sıfır masalar, nefis deniz mahsulleri ile gönlümüzü alan bu restorandan size önerilerimi sıralamak isterim. Adanın yerel besini balık ve safranlı pilav. Fransız, Hint, Çin, İngiliz ve Afrika mutfaklarının bir karmasından etkilendiği için birçok yemeyi de temel besinlerin dışında bulmak mümkün. Ve burada mürekkep balığı, köpek balığı ve ahtapot çeşitlerini deneme şansınız çok yüksek. Bu trendi yüksek, şık ve ünlü restoranda başlangıç olarak ızgara ahtapot isteyin. Izgara ahtapotlar muz kabuğu sosunda servis ediliyor. Tadını acayip enteresan hale getiren muz kabuğu sosu oldukça baharatlı. Ardından taze ananas ve coco de mar adında Seyşeller fındığı dedikleri bir bitkinin tohumları ile hazırlanan taze sebze salatası isteyin.
Ben köpek balığı tercih ettim. Köpek balığı eti yağı az olan bir et olduğundan şarap sosu ve sıcak sütle marine edilmiş ızgara şeklini istedim. Güveç gibi bir çeşidi de var ancak ben fileto yemeyi istedim. Adı korkunç ama tadı somondan daha lezzetli. Köpek balığı sarımsak ve baharatlarla hazırlanmış bir sosla servis edildi ve bence tadını daha da güzelleştirdi. Ardından ızgara karides, safranlı pilav, lahana salatası, sıcak ahtapot salatası ve Fransız peynirleri aynen tapas gibi servis edildiğinden istedik. Bu küçük tadımlık yemekler inanılmaz lezzetli diyebilirim.
Uzman Diyetisyen Selahattin DÖNMEZ