Hong Kong'un En İyi 20 Restoranı

Hong Kong'un gastronomi sahnesi, her geçen gün daha yenilikçi ve görkemli hale geliyor. Şehrin en iyi manzaralarına sahip ve leziz yemeklerini sunan en iyi Hong Kong restoranları bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
15 Nisan 2024 Pazartesi 15:26 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
Hong Kong'un En İyi Restoranları

Hong Kong'da Ziyaret Edilmesi Gereken Restoranlar:

Dünyanın en heyecan verici ve çeşitli restoran başkentlerinden birine dönüşen Hong Kong, klasiklerden en çığır açan seçeneklere dek hemen her lezzetten yemek bulabileceğiniz bir şehir. Hong Kong'un en iyi restoranları listelerine tekrar tekrar girmiş mekanları bir araya getirdik.


1. Tin Lung Heen

Kelimenin tam anlamıyla en üst düzey destinasyon yemeği olan Tin Lung Heen, şehrin en yüksek gökdeleni olan ICC Binası içinde yer alan Ritz-Carlton Hong Kong'un 102. katında yer alıyor. Pencere kenarındaki masaları en çok rağbet gören masalar, ancak her koltuk muhteşem bir manzaraya sahip. Avizeler ve mermer sütunlardan kırmızı ahşap kaplamalara dek içerisi de bir o kadar göz alıcı. Şef Paul Lau, ister deniz ürünleri spesiyalitelerini ister et ürünlerini tercih edin, Kanton yemeklerinin ustası. Hafta sonlarına özel dim sum da denenebiliyor. Burgundy ve Bordeaux'dan bazı önemli markaları içeren şarap listesi de bu lüks ortamı tamamlıyor.

Instagram: @ritzcarltonhongkong


2. Belon

Belon, Şef Matthew Kirkley'in teknik odaklı Fransız yemeklerini sergileyen bir neo-Paris bistro. Sessiz, modernist bir restoran olan Belon, Kirkley'nin ruhunu ve mekan üzerindeki etkisini yansıtıyor. Her yemeğe sevgi ve özen gösterildiği belli oluyor. Belon, 2018'de Asya'nın En İyi 50'sine girdikten sonra Dünyanın En İyi 50 Restoranı'nın genişletilmiş 51-100 listesinde de yer aldı ve hem yerel halkın hem de turistlerin favori mekanlarından olmaya devam ediyor.

Instagram: @belonhk


3. Howard's Gourmet

Howard's Gourmet 2015'te açıldığından beri yaldızlı barı, bembeyaz duvarları ve tavandan yere pencerelerinden görünen liman manzarasıyla Hong Kong'un ünlü isimlerinin gözdesi haline geldi. Mutfağın başında, o gün temin edebildiği ürünlere göre yemekler hazırlayan Guangzhou'lu ünlü gurme Howard Cai bulunuyor. İmzaları arasında çıtır deniz hıyarı, çorba içinde dev deniz kabuğu ve sıcak ve ekşi erişte yer alıyor.

Instagram: @howardsgourmet_hk


4. Hansik Goo

Seul'de dekore edilmiş Mingles'tan sorumlu olan Mingoo Kang'ın ikinci restoranı olan Hansik Goo, geleneğe bağlı kalırken aynı zamanda eğlenceli olan modern bir fine-dining Kore mutfağı sunuyor. 'Hansik Goo', adını Kore yemeği anlamına gelen 'hansik' ve Mingoo'nun kısaltması olan 'goo'nun yanı sıra aile anlamına gelen 'sikgoo'dan alıyor. Eklenti seçenekleriyle bir tadım menüsü sunan restoranın samgye risotto 2.0'ı, Kore'nin tavuk çorbası yemeği samgyetang'a dayanıyor ve song-yi mantarıyla doldurulmuş tavuk ve ördek roulade olarak yeniden yorumlanarak üzerine ginseng tavuk ve pirinç serpiştiriliyor. Tabii ki, yuzu ve sarımsak sosuyla servis edilen Kore usulü kızarmış tavuk da mevcut.

Instagram: @hansikgoo


5. The Chairman

2019 yılında The Chairman, Asya'nın En İyi 50 listesinde Hong Kong'un en üst sırasına yerleşti, aynı zamanda Dünyanın En İyi 50'sinin bir parçası olarak ilk çıkışını yaptı. Şef Kwok Keung Tung'un yıllanmış Shaoxing şarabında buharda pişirilmiş çiçekli yengeci efsane haline geldi ve kafur odunuyla tütsülenmiş yedi baharatlı kaz da bunu takip ediyor. The Chairman, Kanton geleneklerinin savunulması doğrultusunda, Sheung Shui'deki kendi organik çiftliğinden ve ülkenin dört bir yanından gelen ürünleri tedarik ediyor.

Instagram: @thechairmanrestauranthk


6. Estro

Napoli'de doğup büyümüş Antimo Maria Merone'nin buluşu olan Estro, klasik Napoliten mutfağını ve yemeklerini modern tekniklerle geliştiriyor. İtalyancada 'İlham' anlamına gelen 'Estro', Merone'nin Güney İtalya'da büyüdüğü çocukluk anılarından ilham alıyor. Estro'daki her yemek, mevsimsel bir programa sadık kalarak, şef için kişisel olan bir malzemenin, bölgenin veya tarihi bir olayın hikayesini anlatmak üzere tasarlanmış. Langoustine ve fesleğen kokulu fettucce ve mercan panna cotta, limon ve havyarlı kırmızı karides gibi yemeklerin yanı sıra, restoranın mahzeninde İtalyan ağırlıklı olmakla birlikte dünyanın dört bir yanından gelen 1000'in üzerinde şarap bulunuyor.

Instagram: @estro.hk


7. Aaharn

David Thompson, ülkesi Avustralya'da Long Chim ve Londra'da çok sevilen Nahm gibi mekanlarda Tayland mutfağının dünyadaki en zeki yorumcularından biri olarak tanınıyor. Hong Kong'daki mekanı, eski bölgenin sanat galerileri, mağazalar ve yemek mekanlarıyla yenilendiği Tai Kwun gelişiminin bir bölümünde yer alıyor. 'Aaharn', Tayland dilinde 'yemek' anlamına geliyor ve mevsimsel olarak değişen kısa menüde Tayland'dan getirilen malzemelerin kalitesinde ve tatların ustaca dengelendiği tabakların çarpıcı sunumunda bir kusur bulunmuyor. Başlangıç olarak paylaşabileceğiniz kanepelerin ardından alakartta aile usulü servis edilen yemekler ve mutfağın sizin için seçim yapmasını tercih ediyorsanız tadım menüleri de mevcut.

Instagram: @aaharnhk


8. Ando

Arjantin doğumlu Şef Agustin Balbi tarafından yönetilen Ando, Balbi'nin birlikte büyüdüğü ve daha sonra Asya'da keşfettiği lezzetler arasında bir yolculuk sunuyor. 'Ando' ismi İspanyolcada 'Yapmak' anlamına gelirken, Japoncada rahatlık hissini ifade ediyor. Bu lezzet ve anlam ikiliği, Balbi'nin Japonya'daki aşçılık çıraklığı göz önüne alındığında, İspanyol kökleri ve Japon etkisi olan mutfağı özetliyor. Bu lezzetler, Ando'nun doğa ile konuklar arasında bir köprü kurma amacını yansıtan, mevsimsellik ve sürdürülebilirlikten etkilenen bir tadım menüsünde ifade ediliyor. Menü, pazarın durumuna göre uyarlanırken, Balbi'nin küçük yaşta kendisine aşçılık becerilerini öğreten büyükannesine saygı duruşu niteliğindeki Sin Lola adlı caldoso pirinç yemeği de menünün imza lezzetlerinden biri.

Instagram: @ando.hkg


9. Nobu

Dünyaca ünlü Nobu, restoranın zevkli iç mekanlarını tamamlayan Victoria Limanı'nın geniş manzarasına sahip, yenilenmiş Regent Hong Kong'da merakla beklenen şehre dönüşünü gerçekleştirdiğinden beri ilgi çekmeye devam ediyor. Ünlü şef Nobu Matsuhisa'nın kendine özgü Japon-Peru mutfak tarzı, miso ile meşhur tereyağlı siyah morina balığı, kremalı, baharatlı soslu kaya karidesi tempura ve jalapeno dilimleri ve keskin yuzu ponzu sosu ile kaplanmış sarı kuyruk sashimi dilimleri gibi sevilen restoran imzalarında parlıyor.

Instagram: @nobuhongkong


10. Batard

The Fine Wine Experience'ta yer alan Batard, kaliteli şarap kadar kaliteli Fransız yemekleriyle de ilgileniyor. Batard'da abartıdan uzak, taze ürünlerin kalitesini öne çıkarmak için minimal hazırlıklarla yaratılan tabaklar bulabilirsiniz. Bilgili personel, Kristal Havyar ve kombu veya sıcak pilav ile servis edilen restoranın ünlü kızarmış tavuğu gibi Batard'ın imza yemekleri için eşleştirmeler önermek üzere hazır.

Instagram: @batardhk


11. Tokyolima

Adından da anlaşılacağı üzere Tokyolima, Japonya'nın lezzetlerini Güney Amerika - özellikle de Peru'nun Nikkei mutfağı - aracılığıyla masaya getiriyor. Japon mutfağının saflığı Latin Amerika'nın canlı lezzetleriyle birleştiğinde ve tasarımcıların önderliğindeki çabasız lüks bir ortamda servis edildiğinde, cazip bir teklif haline geliyor. Ceviches, salatalar, anticucho şişleri gibi başlangıçların ardından et ve deniz ürünleri gibi ana yemekler sizi karşılıyor. Baharatlar ve güçlü soslar mutfağın öne çıkan yanları. İster kızartma ister suşi olsun, burası tüm önemli temelleri doğru yapan bir mutfak. Kokteylleri ise kesinlikle denemeye değer.

Instagram: @tokyolimahk


12. Amber

Tekrar tekrar Asya'nın En İyi 50 Restoranı listesine giren Amber'da süt ürünleri, glüten, rafine şeker veya tuz kullanılmıyor. Mutfak direktörü Richard Ekkebus için bu, trendlerden ziyade konukların sağlıklarını önceliklendirmekle ilgili. Yeni menüsünde sebzeler ön planda olmak üzere, Fukuoka domatesli ev yapımı tofu ve pirinçli amadai (kiremit balığı) ve sake tortusu (sake üretiminden arta kalanlar) gibi yemeklerle malzemelerin doğal lezzetlerini vurguluyor.

Instagram: @mo_landmarkhk


13. Spring Moon

Hong Kong'un en ünlü lüks otel gruplarından birinin amiral gemisi olan restoran, Peninsula'daki konumunun hakkını en iyi Kanton mutfağını sunarak veriyor. Dim sum, XO Sos'un burada icat edildiği iddia edilen 1986 yılında Spring Moon'un kapılarını açmasından bu yana günlük bir ritüel olmuş ve klasik hamur tatlısı repertuarının kusursuz yorumları, tanıdık yemeklerin tadını yeni yapılmış gibi hissettiriyor. Alakart menüler, kaliteli malzemelerle aynı çizgide ilerlerken, yenilikçi eşleştirmeler ve hassas tatlar klasiklerin eskimesini önlüyor. Sommelier'ler ister şarap ister ansiklopedik bir çay seçkisi içiyor olun, uzman tavsiyelerini sunuyor ve Şangay tarzı art deco odadaki atmosferde kendinizi bambaşka bir dünyada hissediyorsunuz.

Instagram: @peninsulahongkong


14. Ronin

Hong Kong'un popüler Yardbird'ünden Matt Abergel, bu Japon izakaya tarzı yemek barını 2013 yılında açtı. Ağırlıklı olarak keyaki ağacıyla döşenmiş mekanda yalnızca 14 koltuk bulunuyor, bu nedenle rezervasyon yaptırmak şart. Ancak duvar kenarındaki banklar rezervasyonsuz gelenler için de uygun. Deniz ürünleri, mevsimsel olarak değişen malzemelerle Japon lezzetleri ve teknikleriyle hazırlanıyor. Yengeç eti, bir Asya maydanozu olan mitsuba ve taze deniz kestanesi ile doldurulmuş yengeç kabukları ve dumanlı yılan balığı ve suşi pilavı gibi özel lezzetler sunuluyor. İçecek direktörü Elliot Faber tarafından hazırlanan 100'den fazla Japon viskisi, bir meyve likörü olan umeshu, shochu ve sake, ayrıca özel yapım bira, şarap ve kokteyller bulunuyor.

Instagram: @ronin_hk


15. Octavium

İki Michelin yıldızlı Octavium, 8 ½ Otto E Mezzo Bombana'nın ünlü şefi Umberto Bombana tarafından yönetilen Octavo Group bünyesinde yer alıyor. Bu rahat yemek salonunda mevsimlik malzemeler kullanılarak İtalyan mutfağı servis ediliyor. Ekmekten makarnaya ve tatlılara dek her şey şefler Roland Schuller ve Bjoern Alexander tarafından evde yapılıyor. Aylık olarak değişen degüstasyonda mevsimin en iyi malzemeleri kullanılıyor ve alakart menüde Bombana'nın meşhur imzası olan siyah trüf mantarının narin pullarıyla kaplı olması beklenen taze makarnalar yer alıyor.

Instagram: @octavium8


16. Bo Innovation

Şeytan Şef lakaplı Alvin Leung, 'X-treme Chinese' adını verdiği yemekleriyle tanınıyor. Yemeklerinin şok değeri olduğu biliniyor. Bununla birlikte, üç Michelin yıldızlı restoranın yemeklerinin bir amacı da var; bu özel yemekler, çeşitli yardım kuruluşları ya da sağlık araştırmaları için para toplanmasına yardımcı olmak amacıyla yaratılıyor. Leung ayrıca Hong Kong'un kültür ve geleneklerini kutlayan bir menü de hazırlıyor. Örneğin; 'Child's Play', popüler yumurtalı waffle atıştırmalığına getirdiği bir yorum; 'Ode to the Dragon' ise 'ejderha' karakterinin kızarmış istiridye tofu üzerine siyah sarımsak sosuyla yazıldığı bir Çin kaligrafisi.

Instagram: @boinnovationhk


17. Vea

Vea'nın sahibi Vicky Cheng, mutfağını "Çin x Fransız" şeklinde tanımlıyor. Hong Kong, Tayvan ve Çin'den gelen malzemelerle Fransız teknikleri kullanılarak hazırlanan Çin yemekleri görüyoruz. Açık mutfağın önündeki mermer tezgah, her zaman çeşitli şekillerde hazırlanan popüler Çin lezzeti kavrulmuş deniz hıyarını içeren tadım menüsünün tadını çıkarmak için en iyi yer. Mükemmel servis, Michelin yıldızlı Vea'yı diğerlerinden ayırıyor; kapsamlı yemek servisi "Bir Ekip Bir Rüya" ilkesiyle destekleniyor.

Instagram: @vea_hk


18. L'Envol

Şef Olivier Elzer tarafından yönetilen ve Fransızca 'uçuş' anlamına gelen L'Envol, bir dizi Asya malzemesini kullanarak kaliteli Fransız mutfağı örnekleri sunuyor. Mermer ve ahşapla döşenmiş sofistike görünümlü mekanda bol miktarda doğal ışık ve açık bir mutfak bulunuyor. Burada sadece set menüler servis edilmekte olup, ürünlerin mevcudiyetine göre değişkenlik görülebiliyor. Ağırlıklı olarak Hokkaido denizkestanesi gibi birinci sınıf malzemelerle deniz ürünleri görülüyor. L'Envol, ayrıca 800'den fazla seçenek içeren önemli bir şarap listesine sahip ve yemekler, 15'ten fazla çeşit içeren bir Fransız peyniri arabası ve bir çikolata arabası ile tamamlanıyor.

Instagram: @lenvolhk


19. Roganic

Simon Rogan'ın Hong Kong'daki mekanı Roganic, yerel ve sürdürülebilir malzemelere büyük önem veriyor ve bu konudaki kararlılığı ona Michelin Yeşil Yıldızı sürdürülebilirlik ödülünü kazandırdı. İngiltere'deki restoranı L'Enclume da aynı ödüle layık görülerek iki işletmesinde bu statüye sahip tek uluslararası şef oldu. Çiftlikten masaya tarzdaki mutfağı için Hong Kong'un New Territories bölgesinden malzemeler tedarik ediyor ve özünde İngiliz olan yemeklere yerel dokunuşlar getiriyor. Tadım menülerinde, Berkswell peynirli huş-sap sırlı trüf mantarı pudingi ve fermente şalgam gibi ana yemekler yer alıyor. Şarap eşleştirme seçeneği de mevcut ancak Roganic'in bezelye ve soğuk demleme hojicha gibi malzemeler kullanarak sunduğu alkolsüz içecekleri de aynı derecede dikkate değer.

Instagram: @roganichongkong


20. Arbor

Finlandiyalı Şef Eric Räty, doğa odaklı ve iki Michelin yıldızlı restoran Arbor'da Fransız tekniğini birinci sınıf Japon malzemeleriyle birleştiriyor. Altı veya sekiz çeşitten oluşan iki tadım menüsünde ev yapımı dumanlı kombu tereyağlı deniz yosunlu börek, wasabi kremalı dana tartar, domatesli karabinero karidesleri ve wagyu bonfile gibi imza lezzetler yer alıyor. Ayrıca çok değerli dört çeşit öğle yemeği ve brunch tadım seçenekleri de bulunuyor.

Instagram: @arborhk


İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

Berlin'in En İyi Restoranları

New York'un En İyi Restoranları

EN ÇOK OKUNANLAR

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı
2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

2025 Altın Küre Adayları Açıklandı

16 dakika okunma süresi
Moda Tutkusu X Love My Body: Moda Dünyasında 10. Yıl
Moda Tutkusu X Love My Body: Moda Dünyasında 10. Yıl

Moda Tutkusu X Love My Body: Moda Dünyasında 10. Yıl

1 dakika okunma süresi
India Mahdavi'den Yılbaşına Özel Şık Bir Dokunuş
India Mahdavi'den Yılbaşına Özel Şık Bir Dokunuş

India Mahdavi'den Yılbaşına Özel Şık Bir Dokunuş

1 dakika okunma süresi
Dries Van Noten'ın Yeni Kreatif Direktörü: Julian Klausner
Dries Van Noten'ın Yeni Kreatif Direktörü: Julian Klausner

Dries Van Noten'ın Yeni Kreatif Direktörü: Julian Klausner

4 dakika okunma süresi
Melis Goral Yeni Elements Koleksiyonu'nu Tanıttı
Melis Goral Yeni Elements Koleksiyonu'nu Tanıttı

Melis Goral Yeni Elements Koleksiyonu'nu Tanıttı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie
İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

İstanbul'da Pastane Önerisi: Plum Patisserie

Urla'nın En İyi Şef Restoranları
Urla'nın En İyi Şef Restoranları

Urla'nın En İyi Şef Restoranları

İstanbul'un En Yeni Kafeleri
İstanbul'un En Yeni Kafeleri

İstanbul'un En Yeni Kafeleri

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna
Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

Şehrin İçinde İtalyan Esintisi: Mezzaluna

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları
İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

İstanbul'un En İyi Fine Dining Restoranları

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak
Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

Bodrum'da Eşsiz Gün Batımı: Ailla Yalıkavak

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları
İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'un En İyi Teraslı Mekanları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un Yaz Rotaları
İstanbul'un Yaz Rotaları

İstanbul'un Yaz Rotaları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları
2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

2024 Yaz Sezonu: Bodrum'un Hit Restoranları

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü
Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

Four Seasons Hotel Sultanahmet Avlu'dan Sürdürülebilir Menü

İstanbul'un En Yeni Mekanları
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları