Cap d'Antibes'in ünlü otellerinden Hotel du Cap-Eden-Roc'un denize sıfır restoranı, konuklarını bir peri masalının parçası gibi hissettiriyor. Eden-Roc'ta şefin özel tarifleriyle hazırlanan deniz ürünleri, yerel otlar ve Akdeniz lezzetleriyle buluşuyor. Şefin menüsünde ıstakozlu Sezar salatası, langoustine makarna, Eden-Roc tarzı levrek gibi bir dizi özel lezzet bulunuyor. Bu restoranı özel kılan bir diğer unsur ise tatlıları. Pasta şefi Tarek Ahamada tarafından hazırlanan özel tatlılara yemeğinizde yer ayırmayı unutmayın. Michelin yıldızlı bu restoran sizi Güney Fransa'da gastronomik yolculuğa çıkartacak.
Adres: 167-165 Bd J. F. Kennedy, 06160 Antibes / Fransa
Adres: 20 avenue de la 2ème-Division-Blindée, Argentan / Fransa
Nice'in kalbinde bulunan Le Chantecler, Michelin yıldızlı bir restoran olarak öne çıkıyor. Barok stilindeki dekorasyonu, altın varak süslemeleri ve kristal avizeleriyle adeta bir saray salonunu andıran Le Chantecler, geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla şekillendiriyor. Şef Virginie Basselot tarafından yönetilen mutfak, yerel ürünleri estetik sunumlarla buluşturuyor. Bu restoranın lezzetlerin sırrı ise şefin özenle seçtiği yerel malzemelerde ve klasik Fransız mutfağına kattığı yaratıcı dokunuşlarda saklı.
Adres: Le Negresco, 37 promenade des Anglais, Nice / Fransa
Monaco'da yer alan L'Oliveraie, zeytin ağaçlarının altında doğayla iç içe bir yemek deneyimi sunuyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen bu restoran, hafif Akdeniz esintileriyle beraber sunulan taze balıklar, sebzeler ve zeytinyağlı yemekleriyle ünlü. Şef Jean-Luc Lefrançois ve Pasta Şefi Tanya Colella tarafından yönetilen L'Oliveraie, dinlenmek ve güneşli Akdeniz lezzetlerinin tadını çıkarmak için harika bir durak. Burada her tabak ile huzur dolu bir anıya ortak olabilirsiniz.
Adres: 2490 avenue des Templiers, Vence / Fransa
Şef Geoffroy Szamburski tarafından yönetilen La Table du Royal, Saint-Jean-Cap-Ferrat'ın muhteşem manzarasına nazır, gurme bir deneyim sunuyor. Deniz ürünleri ve taze sebzelerle hazırlanan tabaklar, şık sunumları ve sofistike tatlarıyla bir şölen yaşatıyor. Güney Fransa'nın tadını çıkarmak için özellikle gün batımı saatlerinde burayı tercih edebilirsiniz.
Adres: Royal Riviera, 3 avenue Jean-Monnet, Saint-Jean-Cap-Ferrat / Fransa
Michelin yıldızı ödüllü Şef Antonio Salvatore'nin koku, görme, işitme, dokunma ve tat duyularımızdan yola çıkarak hazırladığı tabaklar, konuklarını gastronomik bir deneyime davet ediyor. Bu restoran, Monte Carlo'nun kalbinde, lezzet ve sanatın buluşma noktası olarak da biliniyor. Salvatore, ilham verici mutfak anlayışıyla taze malzemeleri sanatsal tabaklara dönüştürüyor. Her bir yemek, tabakta adeta bir sanat eseri gibi sunuluyor; misafirlerine unutulmaz bir görsel ve lezzet deneyimi yaşatıyor.
Adres: 3 avenue des Spélugues, Monaco / Fransa