Etkileyici Boğaz manzarası ile her zaman popüler olan Çırağa Palace Kempinski İstanbul, yenilenen "Çırağan Palace Catering" servisiyle artık saray hissini bize ve bulunduğumuz yere taşıyor.
Kişiselleştirilmiş tasarımlar ve farklı konseptlerle sunulan catering hizmeti, saray lezzetlerinin buluştuğu özel menüleriyle karşımıza çıkıyor. Peki, yenilenen catering servisi kapsamında neler var? Saray'ın meşhur lüks brunch konsepti, Gazebo'nun klasikleşmiş Beş Çayı ritüeli ve Michelin servis ödüllü Tuğra Restoran'ın lezzetleri eşliğinde gerçekleşen organizasyonlar... Bu üç farklı konsept ile yenilenen catering hizmeti, davetlerin temasına göre seçim yaparak saray görkemini ve lezzetlerini sevdikleriyle beraber kendi alanlarında yaşamak isteyenlere sunuluyor.
Çırağan Sarayı'nın popüler brunch lezzetleri, restoranın profesyonel mutfak ve servis ekibiyle özel bir catering konsepti halinde istenen adreste sunuluyor. Çırağan Brunch Catering Servisi; minimum 20, maksimum 40 kişilik olarak sunuluyor.
Brunch menüsü; gurme kahvaltılıklar, Pesto Soslu Karidesli Arancini Şişleri, Külahlarda Mini Şarküteri Çeşitleri, Ispanaklı Somon Ruloları, Elma ve Brie Salatası, Karides Kokteyl, Buz Üzerinde İstiridye gibi başlangıç, salata ve meze çeşitleri, Dört Peynirli Ravioli, Parmesan Cipsi, Adaçayı Kremalı Sos, Ağır Ateşte Pişirilmiş Dana Antrikot, İstiridye Mantarı, Levrek Buğulama gibi sıcak lezzetler, ev yapımı ekmek ve reçeller, milföyden eklere, cheesecake'ten tiramisuya, Saray pastanesinde taptaze hazırlanan çikolatalar ve baklavalara uzanan geniş tatlı yelpazesiyle karşımıza çıkıyor.
Saray bahçelerinden ilham alarak yenilenen Gazebo'nun klasikleşmiş Beş Çayı servisi, istenen lokasyonda gerçekleştirilecek etkinliklere farklı bir dokunuş katıyor. Ayrıca Gazebo Beş Çayı lezzetleriyle birlikte sunulan catering hizmetine, konukların isimlerinin baş harflerinin işlendiği kumaş peçeteler kişiselleştirilmiş dokunuşlar katarken, Karaca X Çırağan Palace Shop koleksiyonundan özel hediyeler de davet sahibi ve misafirlere takdim ediliyor. Gazebo Beş Çayı Catering Servisi; minimum 20, maksimum 40 kişilik olarak sunuluyor.
Çırağan Palace Kempinski İstanbul'un Beş Çayı menüsünde; portakal çiçeği ile hazırlanıp, safranlı-limonlu "brioche" ile eşleştirilmiş enfes kerevit tabağı, karanfil ile aromalandırılmış sebzeler, Itır Otlu Vegan Peyniri Mus, Karadut Çeşnisi, Pomelo Aromalı Bisküvi, "Applewood" Aromalı Ördek "Confit", Ananas Glaze, Frenk Üzüm Çeşnisi, Rezene Basket, Kiwiano Aromalı Bıldırcın Confit, Pazı Yaprağında Levrek Buğulama, kıyma ve kavrulmuş fındık ile servis edilen Yoğurtlu Saç Oruğu, Kıymalı ve Mozzarella Peynirli Mini Pide, Bolet Mantarlı Tart gibi çok özel sıcak lezzetler yer alıyor. Hem Osmanlı zarafetine hem de Avrupa lüksüne atıfta bulunan Güllü ve Vanilyalı Makaron, Taze Meyveli ve Limon Kremalı Tart, Sakızlı ve Maraş Cevizli Diyabetik Baklava, Yaban Mersinli Beyaz Çikolatalı Bon Bon, Bademli "Genes" Bisküvisi eşliğinde Yeşil Çaylı Kek, Beyaz Çikolatalı Matcha'lı Ganaj, Vanilya Kreması, Kaymak ve Reçel ile zenginleştirilmiş Scone ise Beş Çayı menüsünün tatlı servisini zenginleştiriyor.
Michelin Rehberi tavsiye listesinde yer alan ve son olarak Michelin Servis Ödülü kazanan Tuğra Restoran'ın sunumları, deneyimli servis ekibi ve benzersiz yemekleri ile görkemli bir davet düzenlemeyi planlayanlar saray mutfağının görkemini hissettiren özel sofralar kuruluyor.
Baş Aşçısı Emre İnanır'ın özel reçetelerle hazırladığı "amuse bouche" tabaklarını, Zeytinyağlı Enginar ve Goncası, Tarçınlı Havuç Püresi, Kabak Çiçeği Dolması, Beyaz Kuşkonmaz ve Sarı Biber Dövmesi, Ege Otları Kavurması gibi lezzetler izliyor. Mürdüm Eriği ve Ekşi Sos eşliğinde Oruk ve Sıcak Humus, Mini Kumpir, Kurutulmuş El Yapımı Pastırma ve Nar Pekmezinde Armut ile servis edilen Kuzu İncik'in ardından, Hurmalı Kadayıf Helvası, Boza Buzlaması, Kütahya Helvası ve Ballı Ceviz damakları tatlandırıyor. Tuğra Restoran'ın catering paketi en az 20, en fazla 30 kişilik olarak sunuluyor.