Malzemeler:
40 gr hellim peyniri
1 adet tortilla
½ avokado
¼ kırmızı soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısır
Hazırlanışı:
Hellim peynirlerini 1 cm kalınlığında kesin ve tavada kızartın. Avokado ve soğanı doğrayıp zeytinyağı, limon suyu ve dilediğiniz baharatlarla karıştırın. İçine mısırı ilave din. Hazırladığınız avokadolu sosu tortillanın bir yüzüne yayın, üzerine kızarttığınız hellimleri dizin. Tortillayı iki yandan kapatarak dürüm gibi sarın ve tavada her iki yüzünü de kızartın.
Malzemeler:
1 su bardağı süzme yoğurt
10 adet yaban mersini
5 adet çilek
1 adet hurma veya 1 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı chia tohumu
Üzeri için:
1 adet muz
1 tatlı kaşığı chia tohumu
2 adet ceviz
4 adet yaban mersini
3 adet çilek
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri blenderdan geçirin, homojen hale gelene kadar karıştırın. Karışımı bir kaseye alın. Üzerini muz ve çilek dilimleriyle, yaban mersini, ceviz ve chia tohumuyla süsleyip servis edin.
Malzemeler:
¾ su bardağı yulaf ezmesi
1 fincan yoğurt
¾ su bardağı süt
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
6 adet çilek
Hazırlanışı:
Bir mutfak robotunda yulaf, yoğurt, süt, bal, kakao tozu ve fıstık ezmesini pürüzsüz olana kadar karıştırıp iki kaba ayırın. Sonrasında kapları kapatıp 6 saat dolapta bekletin. Soğuk servis ettiğiniz yulaf pudingleri çileklerle süslemeyi unutmayın.