2 elma (1 tanesi küp küp doğranmış,1 tanesi de kabuğuyla rendelenmiş)
30 gram kabak çekirdeği
25 gram dut kurusu(Un halinde de olur)
1 çay kaşığı kakule tohumu
1 çay kaşığı kişniş tohumu
2 adet yıldız anason
1 adet tarçın çubuğu
1 yemek kaşığı çiğ elma sirkesi
2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
Domatesleri önce karbonatlı suyun içinde 20 dakika bekletip, temizleyin. Ardından arkasına keskin bir bıçakla ‘+’ işareti yapın ve tencerede kaynattığınız suyun içerisine atın.
Domatesin kabukları kolayca etli kısmından ayrılana kadar kaynatın.
Ardından süzün ve üzerine soğuk su ekleyin.
Daha sonra yine bıçakla dikkatli bir şekilde kabuklarını soyun ve ortadan ikiye bölün. Elinizle içindeki çekirdekleri mümkün olduğunca temizlemeye çalışın. Çünkü yeşil domates zaten ekşi olacağından çekirdekleri ekşiliğini daha da artırabilir.
Sonrasında rondodan geçirip, püre haline getirip, tekrar tencereye alın.
Daha sonra içine diğer malzemeleri ekleyip, sekiz 10 dakika kadar pişirip, altını kapatın. İçerisinden yıldız anasonu ve tarçını çıkarın.
Soğuduktan sonra isterseniz içine iki yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Kavanozlara bölün ve dolapta beş ile yedi gün arasında muhafaza edin.
Etlerin, buharda pişirdiğiniz sebzelerin yanına çok yakıştığı gibi; kızarmış ekmek üzerine lor peyniri ardından bu sosu sürerek çok şık bir aperatif hazırlayabilirsiniz.