Malzemeler:
1 demet roka
8 adet çilek
4 adet bir parmak kalınlığında ızgara hellim
¼ adet kırmızı soğan
2 adet tam ceviz
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
¼ limon suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Yıkayıp doğradığınız tüm malzemeleri karıştrın, limon suyu ve zeytinyağını ilave edip servis edin.
Malzemeler:
1 büyük boy kabak
3 yemek kaşığı lor peyniri
3 yemek kaşığı haşlanmış kuru fasulye
50 gr ton balığı (yağı süzdürülmüş)
¼ adet kırmızı soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz ve dilediğiniz baharatlar
Hazırlanışı:
Kabağı ince ince dilimleyip fırında pişirin ya da tavada soteleyin. Üzerine yağını süzdürdüğünüz ton balığını, kuru fasulyeyi ve lor peynirini ekleyin. Son olarak zeytinyağı ve baharatları ekleyip karıştırın. Aroma vermesi için üzerinde dereotu veya maydanoz ile servis edin.
Malzemeler:
1 adet şeftali
3 yemek kaşığı lor peyniri
8-10 adet yaban mersini
½ demet semizotu
2 adet tam ceviz
Hazırlanışı:
Şeftaliyi ızgarada her iki tarafını 3'er dakikayı geçmeyecek şekilde pişirin. Yıkayıp ayıkladığınız semizotlarını bir tabağa alın. Semizotu, şeftali ve yaban mersinini karıştırın. Lor peyniri ve cevizleri ekleyip servis edin.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 diş sarımsak
½ adet domates
4 adet zeytin
1 adet salatalık
1 avuç maydanoz
2-3 yaprak iceberg
½ adet kırmızı soğan
3 yemek kaşığı lor peyniri
1 tatlı kaşığı hardal
½ limonun suyu
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri doğrayıp bir tabağa alın. Üzerine nohutları ve lor peynirini ekleyin. Son olarak hardal ve zeytinyağıyla hazırladığınız sosu karışımın üzerinde gezdirin.
Malzemeler:
2 yemek kaşığı kinoa
4 adet zeytin
3 yemek kaşığı lor peyniri
½ adet kırmızı soğan
1 adet domates
2 yaprak kıvırcık
Hazırlanışı:
Kinoayı bol suda yıkayın, fazla suyunu süzdürün. Tencereye aldığınız kinoayı, bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Doğranmış kıvırcık, domates ve soğanı bir kapta karıştırın. Demleyip dinlendirdiğiniz kinoayı bu karışıma ekleyin. Üzerine doğradığınız zeytinleri ve lor peynirini ekleyip servis edin.