Dönemin padişahı Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul fethini ardından 1460 yılında başlanan ve 1478 yılında yapımı tamamlanan Topkapı Saray’ında mutfak 8 ayrı bölümden olu-şurdu ve tüm saray yemekleri itinayla hazırlanırdı. Aynı özen ve aynı lezzet günümüzde görkemli mimarisi ve Osmanlı zevki ile tasarlanan The Savoy Ottoman Palace’ın Sarayburnu Restora-nı’nda da lezzet severlerin beğenisine sunuluyor.
Sabah kahvaltılarda “siyah havyar” tüketmeyi tercih eden Fatih Sultan Mehmet’in deniz mahsul-leri tutkusundan ilham alan The Savoy Ottoman Palace’ın deneyimli Executive Chef Barbaros Alta, Sarayburnu Restoran için özel bir menü hazırladı. Executive Chef bu özel menüde ara sıcak olarak taze ançüez ve Kıbrıs’ın özel peyniri hellim ile servis edilen “Dil Balığı Tütsüleme” ve taze baharatlarla terbiyelinmiş “Jumbo Karides Izgara” lezzetlerini tercih etti. Akdeniz'in lezzeti ile ünlü balığı Lagos ise şefin menüsünde doğal ürünler kullanarak buğulama olarak yerini alıyor.
Gecenin lezzetleri Osmanlı Saraylarının olmazsa olmazı baklava ile son buluyor. Kayıtlara göre ilk kez Fatih Sultan Mehmet döneminde Topkapı Sarayı’nda yapılan baklava o günden günümüze vazgeçilmez tatlarımız arasında yerini alıyor. Şef gecenin finalini iri çekim kırık fıstıklı sarma ve kaymaklı katmer sunumuyla yapıyor.